7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vaclavo Havelo filmo peržiūra

 

„Skalvijos“ inf.
Nr. 43 (1011), 2012-11-30
Kinas Anonsai
„Išėjimas“
„Išėjimas“

 

Minėdama buvusio Čekijos Respublikos prezidento ir dramaturgo Vaclavo Havelo mirties metines, Čekijos Respublikos ambasada Vilniuje kviečia į vienintelio jo paties režisuoto filmo „Išėjimas“ peržiūrą. Filmas sukurtas pagal 2007 m. parašytą Vaclavo Havelo pjesę.
 
...Ilgus metus Vilemas Rigeris dirbo kancleriu. Neseniai neteko pareigų ir negali su tuo susitaikyti. Aplinkiniams jis stengiasi neparodyti nevilties, bet vyro pasaulis apsivertė aukštyn kojomis. Jis turi išsikraustyti iš valstybinės vilos, kuri tapo tikrais namais, atskirti asmeninius reikalus nuo valstybinių, išgyventi jį supančio pasaulio griūtį ir suprasti, kiek mažai apie tai žinojo. Tačiau tai filmas ne tik apie politinės karjeros pabaigą. Jis apskritai apie pabaigą – gyvenimo, epochos, meilės.
 
Garsus čekų režisierius ir Havelo vaikystės draugas Milošas Formanas taip įvertino „Išėjimą“: „Filme daug asmeninės, kartais juokingos, bet žiaurios tiesos apie kūrėją, artimiausius jo šeimos bei aplinkos žmones ir apie politiką, todėl žaismingas filmo vaikiškumas tampa puikia jo gelmės atsvara.“
 
„Išėjimas“ bus rodomas gruodžio 7 d. 17 val. „Skalvijos“ kino centre.

Filmas bus rodomas čekų kalba su angliškais subtitrais. Įėjimas nemokamas.

 

„Išėjimas“
„Išėjimas“