7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Klounai be sienų“ kviečia į filmo peržiūras

Rengėjų inf.
Nr. 32 (1000), 2012-09-14
Kinas
„Vaikas ir klounas“
„Vaikas ir klounas“

Rugsėjo 15 d. 17 val. „Skalvijos“ kino centre vyks danų režisierės Idos Grøn filmo „Vaikas ir klounas“ peržiūra. Tai pasakojimas apie socialinių klounų veiklą ligoninėse.  

 
Pernai sukurtas „Vaikas ir klounas“ („The kid and the clown“) pasakoja apie Angusą, kuris du kartus per savaitę dirba vaikų ligoninės onkologijos skyriuje. Jis nėra nei gydytojas, nei slaugytojas. Jis – socialinis klounas. Angusas stengiasi, kad chemoterapijos, vaistų ir procedūrų pasaulyje atsidūrę sergantys vaikai šypsotųsi. Vienas iš tokių – šešiametis Tobias. Filme jautriai rodoma Anguso ir Tobiaso pusantrų metų draugystė, kurios fonas – ligoninės gyvenimas. Kol Tobiasas kovoja su vėžiu, Angusas kovoja su baime ir neviltimi, kuri dažnai aplanko vaikus ir jų tėvus intensyvaus ir ilgo gydymo laikotarpiais. 
 
Šis filmas pelnė įvairių apdovanojimų – už geriausią dokumentinį filmą apie vaikus Pernu (Estija) antropologinių filmų festivalyje (2012), už geriausią dokumentinį filmą Tarptautiniame Krokuvos filmų festivalyje (2012), vaikų ir šeimos prizą „Aljazeera“ tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje (2012), specialųjį prizą Tarptautiniame Stambulo dokumentinių filmų festivalyje, Tarptautinio dokumentinių filmų festivalio Amsterdame (2011) apdovanojimą.
 
Prieš filmą bus trumpai pristatoma „Klounų be sienų“ – socialinių klounų Lietuvoje veikla. Renginys nemokamas. Filmas taip pat bus rodomas Kaune (rugsėjo 16 d. 18 val. „Romuvos“ kino teatre) ir Klaipėdoje (rugsėjo 21 d. 18 val. „Švyturio“ menų doke).
 
Rengėjų inf.
 
 

 

„Vaikas ir klounas“
„Vaikas ir klounas“