7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rotušėje Kristinos Norvilaitės paroda „Beveik visa naktį ieškojau“ ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Dailės skyriaus paroda „Matavimai ir vizijos“

Vilniaus rotušės inf.
Nr. 34 (1441), 2022-10-28
Dailė Anonsai
Kristina Norvilaitė, Ar turi širdį. 2022 m.
Kristina Norvilaitė, Ar turi širdį. 2022 m.

Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Dailės skyriaus paroda „Matavimai ir vizijos“

2022 m. lapkričio 828 d.

Parodos atidarymas – lapkričio 8 d. 18 val.

Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Dailės skyrius pristato fondinių darbų kolekciją – tai pastaraisiais metais sukurti grafikos, tapybos, skulptūros kūriniai, kurių autoriai yra vyresniųjų klasių mokiniai. Kūrybinio proceso  metu juos konsultavo mokyklos mokytojai-menininkai Ugnė Žilytė, Linas Blažiūnas, Austė Jurgelionytė-Varnė, Vidmantas Jusionis, Marija Šnipaitė, Gediminas Akstinas, Giedrius Plechavičius, Julija Ikamaitė, Gediminas Piekuras.

Parodos „Matavimai ir vizijos“ dėmesio centre yra akademinės dailės tradicijų interpretavimas ir jaunųjų menininkų kūrybos laisvė. Viena vertus, matavimai – tai klasikinės erdvės formavimo metafora, apimanti tiek vidinius vaizdų konstravimo principus, tiek išorinius ryšius su klasicistiniais Vilniaus rotušės architektūros elementais. Antra vertus, eksponuojamuose estampuose, akvarelėse, skulptūriniuose objektuose ir konceptualiuose projektuose išryškėja jauniems žmonėms artimos egzistencinės ir siurrealios vizijos. Trečia vertus, ir besimokydami kurti, ir viešai prisistatydami savo kūrybą menų mokyklos mokiniai tarsi „pasimatuoja“ įsivaizduojamą menininko profesiją.

Vytenis Baura, Rita Mikučionytė

 

 

Kristinos Norvilaitės paroda „Beveik visa naktį ieškojau“

2022 m. lapkričio 428 d.

Parodos atidarymas – lapkričio 5 d. (šeštadienį) 16 val.

„Beveik visą naktį ieškojau... savęs! Pastarieji metai paženklinti nerimu: virusas, baimė netekti artimųjų, o paskui dar ir karas. Prabundi naktį ir galvoji: „Kas aš esu? Ar dar esu?“. Savo plakate ne veltui pasirinkau darbą pavadinimu „Ar tu turi širdį?“. Labai dažnai norėjosi paklausti šio klausimo vykstant aplink visiems nesuplanuotiems įvykiams. Praskleidžiu savo širdį ir į darbus perkeliu meilę, ilgesį, liūdesį, nerimą“ – pasakoja K. Norvilaitė.

Parodoje „Beveik visą naktį ieškojau“ autorė dėlioja pasakojimą, kuriame atsispindi mergaitės, o vėliau ir moters asmenybės vystymosi raida. Juk giliausi žmogaus formavimosi klodai atsiranda vaikystės terpėje. Čia pradeda gimti santykis su pasauliu, žmonėmis, gamta. Parodoje autorė artės prie savo lyg dar mažos mergaitės būsenos, pilnos ilgesio, laukimo, nusivylimo ir atradimų. Darbai sukurti lino raižinio, asambliažo technikomis. Paveiksluose dominuoja ryškios spalvos, išraiškingas linijinis raižinys. Šiuose grafikos darbuose spalvų intensyvumas organiškai dera su minimalistine estetika.

 

Daugiau apie menininkę: www.kristinanorvilaite.com / www.galerija-norvilaite.lt

[email protected] / +37065025946

 

 

 

Kristina Norvilaitė, Ar turi širdį. 2022 m.
Kristina Norvilaitė, Ar turi širdį. 2022 m.