7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Gintautas Vaičys „Spalvos ir struktūros“ (tapyba)

Vilniaus rotušės inf.
Nr. 27 (1348), 2020-07-10
Dailė Anonsai
Gintautas Vaičys, Pirmas sniegas
Gintautas Vaičys, Pirmas sniegas

Rugpjūčio 4–29 d. 

Parodos atidarymas – rugpjūčio 4 d. 18 val.

„Spalvos ir struktūros“ – tai rinktinė tapytojo Gintauto Vaičio personalinė paroda, kurioje eksponuojama daugiau nei dvidešimties pastaraisiais metais sukurtų abstrakčių paveikslų kolekcija.

Gintautas Vaičys yra žymus lietuvių viduriniosios tapytojų kartos atstovas, aktyvus Lietuvos dailininkų sąjungos narys, buvęs išeivijos dailės grando Kęstučio Zapkaus mokinys, priklausęs legendinei, dar XX a. pab. išgarsėjusiai, to meto jaunųjų menininkų grupei „Geros blogybės“.

Parodoje „Spalvos ir struktūros“ dominuoja ritmiškos intensyvaus kolorito kompozicijų variacijos – greta akrilu tapytų drobių dailininkas pristato eksperimentinius autorinės technikos koliažus. Tiek kontrastingomis, tiek niuansuotomis spalvinėmis dėmėmis grindžiamos Gintauto Vaičio abstrakcijos išsiskiria konstruktyvia išdėstymo logika ir subtilia jautriai nutapytų tonų gradacija. Pasak autoriaus, „... ieškau ritmo, kurį komponuoju iš sudėtingų reguliarių linijų ir juodų segmentų. Nes mūsų gyvenimas – tai ritmingas visa ko pasikartojimas. Kvėpavimas ir širdies dūžiai, vienas po kito einantys metų laikai, saulėlydžiai ir saulėtekiai, potvyniai ir atoslūgiai...“

Manau, ši paroda Vilniaus rotušėje yra išskirtinė proga ne tik pamatyti naujausius Kauno dailininko Gintauto Vaičio darbus, bet ir konceptualiai permąstyti abstrakčiosiosios lietuvių dailės raidą ir perspektyvas.

 

Dailėtyrininkė Rita Mikučionytė

 

Apie autorių:

Gintautas Vaičys gimė 1965 m., gyvena ir dirba pedagoginį darbą Kaune. 

1987–1993 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 1999 m., kultūrinės asociacijos „Borussia“ narys nuo 2014 m. 

Lietuvoje surengė apie 70 personalinių parodų, užsienyje – per 20 personalinių parodų (Estija, Lenkija, Vokietija, Austrija, Čekija, Šveicarija). Dalyvavo 300 grupinių parodų Lietuvoje ir 100 grupinių parodų užsienyje.

Autoriaus darbai yra kolekcijose: MO Muziejuje, MKČ muziejuje, Grunwald art kolekcijoje (Olsztyn, Lenkija), Samuolis art kolekcijoje (Kaunas), Šviesos muziejuje (Pultuskas, Lenkija). Taip pat privačiuose kolekcijose Lietuvoje ir užsienyje. 

 

G. Vaičio kontaktai:

8 611 35935; [email protected]

 

Daugiau informacijos apie parodas suteiks ir į kilusius klausimus atsakys:  

Patricija Poderytė, projektų vadovė

El. p. [email protected]; tel. 8 616 25996

Gintautas Vaičys, Pirmas sniegas
Gintautas Vaičys, Pirmas sniegas