7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Neringa Žukauskaitė ir Aoife Barrett „Ryšys“ (grafika)

Vilniaus rotušės inf.
Nr. 27 (1348), 2020-07-10
Dailė Anonsai

Rugpjūčio 4–29 d.

Parodos atidarymas – rugpjūčio 4 d. 17 val.

 

Paroda „Ryšys“ sujungė dvi menininkes, grafikes - airę Aoife Barrett ir lietuvę Neringą Žukauskaitę. Prieš porą metų menininkės susitiko projekto Wom@rts grafikų rezidencijoje Limerike (Airijoje).  Kūrybinės idėjos,  mintys ir ieškojimai atvedė prie bendros parodos „Ryšys / Connection“.

Kiekviena menininkė savaip plėtoja ryšio temą, tačiau atrandamos ir bendros sąsajos bei idėjos. Abi eksperimentuoja su grafikos technikomis, peržengdamos klasikinės grafikos ribas.

A. Barrett savo kūryboje remiasi savo senelio sodininkystės dienoraščiais, juos analizuoja, tiria bendruomenių sąveiką, jų sąsaja su vieta, kraštovaizdžiu, aplinka. Kaip galime naudoti tradicinius amatus, įgūdžius ir žinias, kad užmegztumėm stipresnius ryšius? Kaip darbas rankomis leidžia mums mąstyti ir giliau susieti save su mus supančiu pasauliu?

N. Žukauskaitė ryšio ieško tarp tikrojo gyvenimo ir skaitmeninės aplinkos, kelia klausimus apie tokio pasaulio ir asmens dualizmą, susidvejinimą. Per asmeninę, buitinę erdvę menininkė nagrinėja, kaip keičiasi mūsų gyvenimas ir kokius izoliuotus socialinius santykius mes patiriame. Kur yra tikroji realybė: ši, ar skaitmeninė, kuri paremta naudos skaičiavimu? Ar šiandien labiau norime atsiskleisti ar pasislėpti?

Parodoje eksponuojami specialiai Vilniaus rotušei sukurti darbai, kuriuose nagrinėjami ryšiai tarp skirtingų aplinkų, vietos pojūčių, erdvės ir žmogaus santykių.

 

Parodą dalinai finansuoja:

Lietuvos kultūros taryba

Europos sąjungos programa „Kūrybiška Europa“

Airijos ambasada Lietuvoje

 

 

 

N. Žukauskaitės kontaktai: 

8 647 40405; [email protected]