7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Atšauktas puolimas“

Meno parko inf.
Nr. 41 (1320), 2019-12-13
Dailė Anonsai
Stacie McCormick
Stacie McCormick

Gruodžio 12 d. (ketvirtadienį) 18 val. galerijos „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) antrojo aukšto ekspozicinėje erdvėje vyks menininkų Nemo Nonnenmacher (DE / UK) ir Stacie McCormick (US / UK) parodos „Atšauktas puolimas“ atidarymas. Paroda galerijoje veiks iki sausio 10 d.
 
Mastelis nėra realus; erdvė – reliatyvi. Kintamumas atsiranda iš nuolatinių palyginimų; vientisumas yra nepasiekiamas žmogiškajam žvilgsniui. Atšauktas puolimas (En: Onslaught Undone) – erdvinio ir patirtinio reliatyvumo, tiesioginės priešingybės sukauptai vaizdinei, fizinei ir akustinei patirčiai, primestai mums skaitmeninio amžiaus, tyrimas. „Išjungti“ – dažnas raginimas veikti, bet žodis „Išjungta“ asocijuojasi su mirtimi. Visi mes norime būti „Įjungti“ ar „įsijungti“ – tai perdėm stimuliuojančios, manipuliuojančios, pernelyg daug informacijos teikiančios eros simptomas. Beveik nenutrūkstamu virtualiu dialogu menininkai Nemo Nonnenmacher ir Stacie McCormick kvestionuoja šiuolaikinę patirtį, kai atsijungimas yra neišvengiamas nuolatinio prisijungimo rezultatas, parodoje virtęs kūrybiniu bendradarbiavimu – santykiu tarp didelių formatų skulptūros ir gesto tapybos. Abu menininkus jungia tai kas „tikra“, demonstruojama mastelio transformacija perteikia jausmą – priešpriešą skaitmeninio tinklo greičiui, atskleidžia akimirką, kai kūrinys tampa pasaulio interpretacija.

„Atšauktas puolimas“ imasi redukcijos. Išgrynindami savo praktikas Nonnenmacher ir McCormick leidžia žiūrovui klajoti. Minimalizuota išraiška tampa takia platforma, skatinančia žiūrovą atsisakyti tokio simptomiško mūsų laikais lėtinio ir bevaisio poreikio viską įvertinti ir „išsiaiškinti“. Nemo Nonnenmacher teigia, kad „atšaukimas“ šiuo atveju, nereiškia sunaikinimo, labiau – persigrupavimą, persikėlimą į kitą erdvę ar objektą. Stacie McCormick pastebi, kad jai „atšaukimo“ procesas labiau reiškia išlaisvinimą to, kas sukaupta, nei destrukciją.


Bendradarbiavimas labiausiai grindžiamas menininkų deklaruojamu nepasitikėjimu greitu akimirksnio suvokimu, tačiau jie kliaujasi keičiančia patyrimo galia. Tai demonstracija to, kaip galima būtų galima perkonfigūruoti „puolimą“, rasti bendrą vardiklį, kuris lyg kompasas vestų per mus veikiantį aplinkos triukšmą. Kadangi suvokimas sunkiai pasiekiamas, o impulsas atkaklus ir nepalenkiamas, ši paroda kiša lazdą į ratus ir siūlo pereinamąjį sustojimo tašką. Atšauktas puolimas neišvengiamai sukuria trečiąją – ribinę erdvę kurioje gali medituoti, išsilaisvinti ir tokiu būdu transformuotis.
 
Nemo Nonnenmacher (g. 1988, Vokietijoje) – šiuo metu gyvena ir dirba Londone, Jungtinėje Karalystėje.  Nonnenmacher multidisciplininis menininkas dirbantis su įvairiais vaizdiniais procesais, instaliacijomis, fotografija, ieškantis žmogaus ir virtualios erdvės santykio. 2017 m. baigė studijas Karališkajame menų koledže Londone. Nuo 2012 metų dalyvauja įvairiose rezidencijose ir parodose Europoje, tarp kurių 2017-tais Prototypen (LT: Prototipai), Schleuse Opelvillen Russelheime Vokietijoje, 2016 Fondazione Fotografia Modenoje, Italijoje, 2019-ais The Same Tendencies (LT: Tos pačios tendencijos) galerijoje Summerhall Edinburge, 2018 Onslaught Undone (LT: Atšauktas puolimas) galerijoje Unit 1 Gallery | Workshop Londone, UK.


Stacie McCormick (g. 1962 Los Andžele, Kalifornijoje) – menininkė gyvenanti ir kurianti Londone (UK). McCormick kūryba deklaruoja atradimo principą, grįstą atsitiktinumais gimstančiais iš abstrakčios gestinės tapybos. Savo kūriniuose menininkė dažnai perteikia netikėtai atsirandantį pakilumą, užfiksuotą fotografijos, poezijos, video ir garso meno pagalba. Stacie MacCormick galerijos Unit 1 Gallery | Workshop įkūrėja - direktorė, aktyviai vykdo dviejų menininkų rezidencijų programą, viena jų – Radical Residency® (LT: Radikali rezidencija).

Paroda galerijoje „Meno parkas“ Kaune veiks iki 2020 m. sausio 10 d.
Parodos lankymas nemokamas.
www.menoparkas.lt

 

Žymos:
Meno parko inf.,
Stacie McCormick
Stacie McCormick
Nemo Nonnenmacher
Nemo Nonnenmacher