7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kūrėjų dueto „Paris Essex“ kūrinių ciklas „Crazy Blanket“

VDA inf.
Nr. 31 (1310), 2019-10-04
Dailė Anonsai

2019 10 01 - 10 12
„Paris Essex“(Carolyn Clewer, Tiphaine de Lussy) (Didžioji Britanija) „Jamboree“ (Pasilinksminimas)
(www.parisessex.com )


Kūrėjų dueto „Paris Essex“ kūrinių ciklas „Crazy Blanket“ įkūnija vizualų dialogą tarp kūrybos partnerių Clewer ir de Lussy. Menininkės žaismingai derina nėrimo vąšeliu ir mezgimo techniką, į savo kūrinius įkomponuodamos prabanga dvelkiantį moherį, vilną ir sintetiką.


Kūrėjų pristatoma paroda „Jamboree“ (Pasilinksminimas) – tai mezgimo ir nėrimo technika sukurtų kūrinių ciklas. Darbuose vaizduojama virtinė įvairių personažų gimė iš žaismingos vaizduotės ir keistos realybės priešpriešos. Kūrėjos įkvėpimo semiasi iš įvairių kultūros formų ir atributų. Jų darbuose juntama nostalgija animaciniams personažams, įžvelgiama pop muzikos, dailės, grafikos ir karnavalų estetikos įtaka. Kūrinių pavadinimai atspindi įsivaizduojamą, spalvingą pasaulį, kuriame gyvena iš populiariosios kultūros nužengę personažai. Jų darbai ir darbų pavadinimai yra įkvėpti įvairių dainų, animacinių filmukų bei meno kūrinių.


Kiekvienas menininkių dueto sukurtas darbas yra unikalus, atspindintis organišką kūrybos procesą. Kūrėjos savo darbuose subtiliai griauna tai, kas pažįstama, o jų kūrybos technika labiau primena koliažą ar skiautinį, o ne kruopščiai suplanuotą dizainą. Siūlai naudojami tarsi dažai: darbuose dominuoja ryškios, drąsios pirminės spalvos, neoniniai ir akį traukiantys pasteliniai atspalviai.
Kūrėjos iš Esekso Carolyn Clewer ir paryžietės Tiphaine de Lussy kūrybos duetas „Paris Essex“ – dviejų tekstilės menininkių ilgamečio bendradarbiavimo rezultatas. Kūrėjų bendras kelias prasidėjo prieš 30 metų Karališkajame Londono menų koledže. Menininkių duetas „Paris Essex“ savo kūriniuose nauju žvilgsniu pažvelgia į tradicines mezgimo ir nėrimo vąšeliu klišes, žaismingai derindamos mezgimo mašina ir rankinio mezgimo technikas. Duetas ilgą laiką buvo atsigręžęs į mados pasaulį: menininkės yra pristačiusios savo kūrybos mezginių bei aksesuarų kolekcijų, taip pat joms yra tekę dalyvauti bendruose projektuose su kitais kūrėjais. Menininkės puoselėja savitą vizualiąją kalbą, domisi įvairiomis medžiagomis, technikomis, mados tendencijomis, naujomis idėjomis ir jų priešprieša. Naujausias jų bendro kūrybinio darbo vaisius – eilė naratyvų, regimų erdvėje, kur išnyksta ribos tarp amatų, dizaino, aukštojo meno ir žemosios kultūros. Kūrėjų dueto „Paris Essex“ darbai buvo eksponuoti Londone, Paryžiuje, Hangdžou, Kolčesteryje, Barselonoje ir Los Andžele.


Parodos atidarymas 2019 spalio 1 d. 18 val.

 

Žymos:
VDA inf.,