7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Grupinės parodos „TT” atidarymas naujoje šiuolaikinio meno erdvėje „Atletika“

LTMKS inf.
Nr. 27 (1306), 2019-09-06
Dailė Anonsai

„TT“ – viena iš Vilniaus galerijų savaitgalio metu pristatomų parodų, rengiamų kartu su naujos šiuolaikinio meno erdvės „Atletika“ atidarymu būsimame kultūros komplekse „Sodas 2123“ (Vitebsko g. 21, 23 Vilnius). Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos jau ketvirtąjį kartą organizuojamas Vilniaus galerijų savaitgalis šiemet vyks rugsėjo 5–8 dienomis, o į parodos atidarymą visi kviečiami rugsėjo 6-osios vakarą 19 val.

Kas yra tamsumas ir požemiai (plačiąja prasme) tokiuose reiškiniuose kaip - fake news, mistifikacija, nerimas, dark side, sąmokslo teorijos, juodasis humoras, triksterizmas ir tt. Žiūrovui siūloma pabandyti užčiuopti ar įsivaizduoti tamsumo branduolį. Bet visos šios temos suvokiamos be didaktikos ir pamokslavimo, o su lengva ironijos gaidele, kaip neišvengiami dabarties pasaulio reiškinių ir problemų atspindžiai. Kritinė prieiga čia svarbi, bet ne esminė, tad siūlome pamiršti viską, ko tikėjotės.

TT - turi daugybę prasmių ir reikšmių. Tai ir verkiantis emotikonas (vertikalūs brūkšneliai - ašaros, o horizantalūs - akys), ir trending topic trumpinys. TT - populiariausia populiariausios Pietų Korėjos merginų KPOP muzikos grupės “Twice” daina, kurią itin mėgsta interneto forumuose sėdintys meme’ų kūrėjai. TT - žiūrint iš toli panaši į Pi (skaičių be pabaigos). TT - du neužbaigti kryžiai. TT - totorių kalbos trumpinys. Ir T.T.


„Atletika“ - nauja šiuolaikinio meno erdvė įsikūrusi kultūros komplekse „Sodas 2123“. Galerija pristato kylančius ir pripažintus Lietuvos ir užsienio menininkus. „Atletikos“ parodų programa yra atvira eksperimentavimui, naujų procesų mene paieškoms bei įvairiakryptėms idėjoms.

Kultūros kompleksas „Sodas 2123“ atsivers 2020-ųjų pavasarį. Bendruomeniškumo ir savivaldos principais veikiančioje erdvėje bursis per keliasdešimt įvairių sričių kultūros kūrėjų ir tyrėjų, kurie savo praktikose eksperimentuoja, ieško netikėtų formatų ir reaguoja į naujausias kultūrines, socialines, geopolitines, ekologines aktualijas. „Sodo 2123“ patalpose ruošiamos įvairių meno sričių dirbtuvės ir įranga, o kiekvienas komplekso rezidentas bus atviras dalijimuisi, mokymuisi ir (pa)meistrystei. Komplekso operatorius - Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga.


Dalyviai: Tomas Daukša, Justė Venclovaitė, Robertas Narkus, Aistė Viršulytė, Rokas Dovydėnas, Vitalij Červiakov, Rūtenė Merkliopaitė, Adomas Danusevičius, Darius Žiūra ir kt.
Kuratorė Danutė Gambickaitė    
Dizainerė Laura Grigaliūnaitė

Parodos atidarymas galerijoje „Atletika“ (Vitebsko 21, Vilnius) 2019 m. rugsėjo 6 d. 19 val., garso programa (TBA) nuo 20 val.

Naujos šiuolaikinio meno erdvės „Atletika“ atidarymui – išskirtinis menininko iš Meksikos Andrés Padilla Domene video kūrinys „Reperkusija“


„Reperkusija“ – viena iš Vilniaus galerijų savaitgalio metu pristatomų parodų, rengiamų kartu su naujos šiuolaikinio meno erdvės „Atletika“ atidarymu būsimame kultūros komplekse „Sodas 2123“ (Vitebsko g. 21, 23 Vilnius). Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos jau ketvirtąjį kartą organizuojamas Vilniaus galerijų savaitgalis šiemet vyks rugsėjo 5–8 dienomis, o į parodos atidarymą visi kviečiami rugsėjo 6-osios vakarą.
    
Menininko Andrés Padilla Domene video kūrinys „Reperkusija“ pasakoja apie garsinių ženklų paiešką istorinių geologinių įvykių teritorijoje: „prieš 65 milijonus metų nežinomos kilmės uoliena keliavo kosmine erdve, kol trenkėsi į Žemę ir nulėmė trijų ketvirčių šios planetos gyvybės baigtį. Tyrėjų grupė leidosi į Majų uolos, esančios Žemės ir uolienos susitrenkimo paveiktame regione, tamsą tyrinėti jos akustikos. Siekdami atgaivinti kosminio susidūrimo situaciją jie pradėjo keistą techninį ritualą“.

Andrés Padilla Domene, gimęs 1986 m. Gvadalacharoje, Meksikoje, yra multimedijų menininkas, dirbantis Meksikoje bei Prancūzijoje, medijų meno studijas baigęs Meksikoje bei Le Fresnoy – Nacionalinėje šiuolaikinių menų studijoje Prancūzijoje. Jo individualūs bei bendradarbiaujant sukurti kūriniai buvo eksponuoti įvairiose tarptautinėse parodose bei festivaliuose. Menininko projektus įkvepia technologinių prietaisų, pritaikytų kurti kūrinius, vystymas. Jis yra projekto „SEFT-1 Apleistų geležinkelių tyrimų zondas“ bendraautorius. Andrés Padilla Domene taip pat yra menininkų kolektyvo „Astrovandalistas“ menininkas bei Casa de Vélazquez Prancūzijos akademijos Madride narys menininkas.

Parodos veikimo laikas:
Rugsėjo 7 d. 14-20 val.
Rugsėjo 8 d. 17-19 val.
Rugsėjo 11-28 d. antradieniais – penktadieniais 14-19 val.

Renginį organizuoja Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga. Dalinis rėmėjas – Lietuvos kultūros taryba.
www.letmekoo.lt
www.vilniausgalerijusavaitgalis.lt

 

Žymos:
LTMKS inf.,