7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Povilo Ramanausko „Keliaujantis potėpis“ ir Rosandos Sorakaitės „Atminties spalva“ KKKC Parodų rūmuose

KKKC inf.
Nr. 11 (1290), 2019-03-15
Dailė Anonsai
Povilas Ramanauskas, Keliaujantis potėpis
Povilas Ramanauskas, Keliaujantis potėpis

Kovo 15 d., penktadienį, 18 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda)  atidaromos dvi parodos: Povilo Ramanausko kūrybos paroda „Keliaujantis potėpis“ ir Rosandos Sorakaitės tapybos paroda „Atminties spalva“.

 

Povilo Ramanausko kūrybos paroda „Keliaujantis potėpis“

Povilo Ramanausko „Keliaujantis potėpis” – tai ekspozicija apie nuoseklias šiuolaikinės tapybos galimybių (pra)plėtimo paieškas, ėjimus iš dvimatės tapybos į erdvę, pasivaikščiojimus tapybos paribiais. Parodoje eksponuojami naujausi tapybos kūriniai, objektai, tapybos hibridai.

Tapybos raiškos ekspansija skleidžiasi įtraukiant ir keičiant, modifikuojant atpažįstamą galerijos erdvę, kurioje šie tapybos hibridai įsitraukia į vizualią kelionę – potėpis keliauja paviršiais ir galerijos erdvėmis.

Apie autorių

Povilas Ramanauskas (g. 1987) yra jaunosios kartos vizualaus meno kūrėjas, dirbantis tapybos, instaliacijos ir objekto meno srityse bei dalyvaujantis šiuolaikinio meno parodose Lietuvoje ir užsienyje. Pagrindinė kūrybos sritis – šiuolaikinės tapybos laukas ir tapybos praplėtimo paieškų strategijos.

 

Rosandos Sorakaitės paroda „Atminties spalva“

Rosandos Sorakaitės kūrybos motyvai – tai tylios, besikartojančios kasdienybės detalės, kurias tapybos pagalba fiksuojant, perkuriant ir interpretuojant įprasminama laiko tėkmė. Medžiaga paveikslui tampa ir į prieblandą grimztantis kambarys, ir šviesos ruože žybsinčios dulkės. Nors menininkė intuityviai renkasi permąstyti vietą ir laiką, kuriame ji yra, atrasti motyvus artimiausioje aplinkoje, tačiau tai, kas nugula paveiksle, neišvengiamai neatsiejama nuo praeities, nuo (ne)pamirštų potyrių ir jausmų.

Parodoje pristatomos kelerių metų laikotarpiu plėtotos potemės, besiskleidžiančios atskirose paveikslų serijose, tačiau jas visas jungia sulėtėjusio, išsitęsusio laiko pojūtis.

Apie autorę

Rosanda Sorakaitė (g. 1988) yra jaunosios kartos tapytoja, aktyviai dalyvaujanti Lietuvos kultūriniame gyvenime. Tapytojos kūryba buvo pristatyta Niujorke, Londone. Jos tapybai būdingas minimalus, fragmentiškas vaizdavimo būdas ir kasdienybės estetika.

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba.

Parodos veiks iki 2019 m. balandžio 14 d.

Daugiau informacijos: www.kkkc.lt

 

Žymos:
KKKC inf.,
Povilas Ramanauskas, Keliaujantis potėpis
Povilas Ramanauskas, Keliaujantis potėpis
Rosanda Sorakaitė, Šviesos siluetas. 2018 m.
Rosanda Sorakaitė, Šviesos siluetas. 2018 m.