7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kauno bienalė pristato lietuvių tekstilės kolekciją „laiko drobulės“ tema

 

Kauno bienalės inf.
Nr. 43 (1104), 2014-12-05
Dailė Anonsai
Vita Gelūnienė, „Vienaragio medžioklė“.
Vita Gelūnienė, „Vienaragio medžioklė“.

Kauno bienalės renginiai

 

Iki 2015 m. sausio 11 d. Kauno paveikslų galerija bus atvira meno gurmė ir visiems gero maisto mėgėjams. Būtent čia pristatoma naujoji lietuvių tekstilės kolekcija, metaforiškai sujungta „laiko drobulės“ tema. Kaip ir prašmatniame restorane, lankytojai bus kviečiami bent trumpam išjungti išmaniuosius telefonus ir mėgautis galerijoje patiekiamais patiekalais.

 

Kolekcijoje – 21-os menininkės darbai, kurie 2015–2016 m. reprezentuos Lietuvą užsienio šalių meno parodose. Susidomėjimo jau sulaukta iš Italijos, Izraelio, Lenkijos, o gegužės mėnesį dalis kolekcijos kūrinių keliaus į Londoną, kur vyks tarptautinė meno mugė „Collect“. Į šią prestižinę mugę pretenduoja patekti menininkai ir meno galerijos iš viso pasaulio, o atrenkama tik dalis jų.

 

Taip pat visą parodos laiką visuomenė yra kviečiama kurti naujažodį. Prieš maždaug 2 metus anglų kalboje buvo įvestas naujas žodis „phubbing“ (angl. „phone + snubbing“), kuris reiškia  šalia esančio žmogaus ignoravimą žiūrint į telefoną. Daugelis įtakingų pasaulio leidinių („The Guardian“, „Time magazine“, „The Independent“, „The Telegraph“ ir kt.) šį reiškinį įvardino kaip unikalų XXI amžiui. Išmanieji telefonai palieka daug didesnį anglies dioksido pėdsaką nei žmonės įsivaizduoja. Įmonės „Digital Power Group“ vadovas ir mokslininkas Markas Millsas atliko tyrimus, kurie nustatė, kad žmonės, per savaitę sunaudojantys 2,8 GB bevielio interneto, suvartoja daug daugiau energijos nei vidutinis šaldytuvas. Problema ta, kad informacija apie tokį energijos kiekio suvartojimą nėra viešinama, todėl žmonės apie tai nesusimąsto.

 

Edukacinė programa „Laikas kartu su menininku“:

 

Gruodžio 2 d. (antrad.) 17:30 val. – atvira, gyva diskusija „Intymiai apie tekstilę“ (suaugusiems. Vieta: kavinė „Kultūra“)

 

Gruodžio 11 ir 12 d. (ketvirtad., penktad.) 11:00–17:00 val. – kūrybinės dirbtuvės „Įsidėk į kišenę (kūrybos)“ (moksleiviams, mokyklų klasėms, grupėms).*

 

Organizatoriai: Vilniaus Dailės akademijos KF Kauno tekstilės katedra

 

https://www.youtube.com/watch?v=AEnqqPpfGV4&feature=youtu.be

                                                        


--

Ina Žurkuvienė
Viešųjų ryšių atstovė
VšĮ Kauno bienalė

Vita Gelūnienė, „Vienaragio medžioklė“.
Vita Gelūnienė, „Vienaragio medžioklė“.