7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Caution! Mind the Object!“

POST galerijoje, Laisvės al. 51 a, Kaunas

POST inf.
Nr. 6 (1067), 2014-02-14
Dailė Anonsai
Martynas Gaubas, „Marilyn“. 2014 m.
Martynas Gaubas, „Marilyn“. 2014 m.

Diskusijose apie šiandieninę skulptūros padėtį Kaune nuolat kildavo nemažai apgailestavimų jog aktualios ir su laiku žengiančios šiuolaikinės skulptūros ekspozicijų nėra daug. Taip neišvengiamai atsirado poreikis surengti objektų meno parodą. 

 

Parodos koncepcija traktuoja tūrinį meno objektą kaip fizinę kliūtį, taip atkreipiant į jį dėmesį ir paverčiant meno kūrinį traukos centru. Parodos kodas yra objektas kaip tūris, ženklas, simbolis, nuoroda, kliūvinys. Parodos pavadinimas „Caution! Mind the Object!“ yra tiesioginė nuoroda į įspėjamąjį ženklą, tuom norint aktualizuoti šiandieninę tūrinio meno problematiką.

 

Paroda siekia užmegzti diskusiją tūrinio meno esamos ir būsimos padėties, konteksto, problematikos, šiuolaikinių tendencijų temomis.

 

„Caution! Mind the Object!“ eksponuojami septynių menininkų kūriniai. Keturi iš jų Raimonda Sereikaitė, Andrius Labašauskas, Martynas Gaubas ir Karolis Kauneckas šiuo metu studijuoja Vlniaus dailės akademijos sklptūros katedroje. Kiti - Evaldas Jansas, Nerijus Erminas ir  Mindaugas Junčys žinomi, aktyviai kuriantys Lietuvos menininkai.  Pasirinkimas eksponuoti jaunuosius ir vyresnės kartos menininkus vienoje parodoje buvo sąmoningas noras atsižvelgti ir sureikšminti ne autorius, bet jų darbus.

 

Dalyviai:

Raimonda Sereikaitė

Andrius Labašauskas

Martynas Gaubas

Karolis Kauneckas

Evaldas Jansas

Nerijus Erminas

Mindaugas Junčys

Parodos autoriai:

Andrius Pukis ir Urtė Čaplikaitė

 

POST galerija, Laisvės al. 51 a, Kaunas

Atidarymas vasario 14 d. 19 val.

Paroda veiks iki kovo 9 d.

 

 

 

Žymos:
POST inf.,
Martynas Gaubas, „Marilyn“. 2014 m.
Martynas Gaubas, „Marilyn“. 2014 m.