7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Šimtmečiui prabėgus...“ 

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje, V. Putvinskio g. 64, Kaune
 

NMKČDM inf.
Nr. 41 (1055), 2013-11-08
Dailė Anonsai

Lapkričio 14 d., ketvirtadienį, 17 val. įvyks dviejų Kauno dailininkų – scenografo, grafiko ir tapytojo Ramazano Krinicko (1904–1983) ir skulptorės Natalijos Luščinaitės-Krinickienės (1903–1998) – parodos „Šimtmečiui prabėgus...“ atidarymas.

Tai įdomūs, šiek tiek primiršti Lietuvos menininkai, atspindintys XX a. 3–4 dešimtmečius, Kauno meno mokyklos suformuotą požiūrį į tapybą ir skulptūrą.

Turėdami stiprius realistinės dailės krypties pamatus, kiekvienas jų atrado savitą stilių: daugumoje R. Krinicko tapybos darbų atsispindi to meto M. Dobužinskio auklėtinių scenografijai būdingos intensyvios spalvos, o N. Luščinaitės skulptūros įgauna secesijai būdingų bruožų: jų mostai, kūnų išlinkimai – tarsi pro pirštus tekantis vanduo. Dauguma skulptūrų tarsi iškyla iš lietuviškų sakmių ir padavimų.   

Parodos lankytojai galės susipažinti su darbais, esančiais ne tik M. K. Čiurlionio dailės muziejaus fonduose, bet ir privačiose Aleksandros ir Alekso Orlovų bei Georgijaus Krinicko kolekcijose.   
                                                                                                                                                                                                                                                               
Papildomą informaciją teikia: Rasa Jonė Ruibienė tel. 8 652 13621
   
Paroda veiks: 2013 11 14–2013 12 31