7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Jaunieji. Žalia sąmonė -3, arba kaip nesikartoja istorija“

 

Meno parko inf.
Nr. 38 (1052), 2013-10-18
Dailė Anonsai

Spalio 18 d. 17 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) bus atidaryta Vilniaus dailės akademijos studentų paroda „Jaunieji. Žalia sąmonė -3, arba kaip nesikartoja istorija“.


Kuratorius: VDA Vilniaus fakulteto dekanas, doc. Česlovas Lukenskas
Dalyviai: Rokas Cicėnas, Tomas Daukša, Liucija Domkutė, Ieva Gudmonaitė, Algirdas Jakas, Eglė Kuckaitė, Jonas Lekevičius, Petras Lincevičius, Gražina Lomovskaja, Ignas Lukauskas, Donata Minderytė, Kęstutis Montvidas, Tomas Piliponis, Birutė Remeikytė, Viktorija Rotkytė, Elisa Rodríguez, Kuźnik Sylwia, Eglė Ulčickaitė,  Gabija Vidrinskaitė.


Šios parodos pagrindą sudaro Vilniaus dailės akademijos Vilniaus fakulteto, Aukštųjų studijų fakulteto ir ką tik baigę Akademiją studentai. Atrinkti darbai nėra studijų programų prezentacija, tai greičiau ryškesnės tendencijos tapybos, grafikos, skulptūros, medijų meno, dizaino, kostiumo dizaino ir architektūros srityse. Darbų leitmotyvas yra išėjimas už disciplinos sienų, naujų technikų ir technologijų paieškos, naujų žmoniškumo ir tarpusavio santykių konceptai, rūpestis dėl socialinės plėtros ir darnos. Jaunieji save identifikuoja pagal kultūrinių objektų įvaizdžius, socialinius įvykius ir tai gali būti suprantama, kaip opozicija senoms medijoms. Šios parodos raktas yra kaip šiuolaikiniai jaunųjų konceptai įsilieja į kultūrinę ir technologinę terpę.


Paroda yra projekto "Jaunieji. Žalia sąmonė-3" dalis.

Paroda veiks iki lapkričio 12 d.