7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Danijos šiuolaikinės dailės paroda „Sąryšiai“

VDA Parodų salės Titanikas, II aukštas (Maironio g. 3, Vilnius)

 

VDA inf.
Nr. 36 (1050), 2013-10-04
Dailė Anonsai
Marie Søndergaard Lolk, be pavadinimo. 2011 m.
Marie Søndergaard Lolk, be pavadinimo. 2011 m.

 „Sąryšiai“ – Danijos šiuolaikinės dailės paroda, nuo spalio 9 iki lapkričio 2 dienos veiks VDA parodų salėse „Titanikas“ (II a.). Ji supažindina lankytojus su jaunąja, tačiau kūrybiška ir plačiai žinoma menininkų karta, baigusia Danijos Karališkąją Akademiją Kopenhagoje.

 

Parodos dalyviai: AVPD (Aslak Vibaek ir Peter Doessing), Marie Koelbaek Iversen, Lea Porsager, Troels Sandegaard, Tove  Storch ir Marie Soendergaard Lolk.

 

Parodos kūriniai aprėpia plačią meninių priemonių skalę, nuo tapybos, skulptūros, instaliacijų, medijų meno iki performanso bei grafikos. Autoriams būdinga traktuoti meną kaip tarpininką su tikrove, išreikšti menines pozicijas, nepaisant skirtingų nuomonių. Jų kūriniai žymi nuorodas į įvairius meninius reiškinius, pradedant nuo XX a. 7-ojo dešimtmečio avangardo iki pat šių dienų meno praktikų, apimančių minimalizmą, konceptualizmą ir performansą. Menininkams nesvetimas eksperimentas ir tyrimo požiūris, naudojant meninės raiškos priemones bei technologijas, taip pat nuorodos į tikrovės ir kultūros pasaulį su jiems būdingomis laiko, fizinėmis ir semiotinėmis savybėmis. Pagrindinis jų kūrinių bruožas – sukurti ryšius ir dialogą su kitomis meninėmis patirtimis, žinomomis iš šiuolaikinės meno istorijos, bet tuo pačiu siekiant ir bendravimo su kūrinių žiūrovais bei betarpiška ekspozicine erdve. Vadinasi, šiuo atžvilgiu „vidinis“ ir „išorinis“ ryšiai susijungia viename žodyje „sąryšiai“.

 

Parodos autoriai taip pat kviečia besidominančius į seminarą, kuriame AVPD, Marie Koelbaek Iversen, Lea Porsager ir Troels Sandegaard kalbės apie savo kūrinius, patirtis ir idėjas, tuo būdu pateikdami daugiau išsamesnių paaiškinimų kūriniams, eksponuojamiems parodoje. Seminaras įvyks spalio 9 d. 10:00- 14:00 val. Dizaino inovacijų centro 112 auditorijoje (Maironio g. 3).

 

Parodą organizavo Danijos Karalystės ambasada Lietuvoje, ji atidaroma Jo Karališkosios Didenybės Danijos Kronprinco Frederiko vizito į Lietuvą spalio 8-10 d. proga.

 

Parodos kuratorius Henrik B. Andersen 

Parodos atidarymas: 2013.10.08  18 val.

Paroda veikia: 2013.10.08-2013.11.02

 

Marie Søndergaard Lolk, be pavadinimo. 2011 m.
Marie Søndergaard Lolk, be pavadinimo. 2011 m.