7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinis Baltijos šalių keramikos simpoziumas „Mes – Redukcija 2013“

 

NMKČDM inf.
Nr. 31 (1045), 2013-08-02
Dailė Anonsai
Daiva Ramoškaitė, „Redukcija"
Daiva Ramoškaitė, „Redukcija"

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Keramikos muziejuje, Rotušės a. 15, Kaune rugpjūčio 28 d., trečiadienį, 16 val. įvyks simpoziumo „Mes – Redukcija 2013“ parodos atidarymas.


Kaune, nuo rugpjūčio 22 d. iki rugpjūčio 28 d., vyks Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus Keramikos sekcijos organizuojamas Tarptautinis Baltijos šalių keramikos simpoziumas „Mes – Redukcija 2013“. Simpoziume dalyvaus menininkai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos. Projekto tikslas yra populiarinti redukcinės keramikos degimo tradicijas Lietuvoje. Kaip ir anksčiau, simpoziume pagrindinis dėmesys bus telkiamas į praėjusio šimtmečio – tarpukario periodą, kai Kauno keramikai Baltijos šalyse išpopuliarino oksidacinį degimą – redukciją.


Simpoziumo metu taip pat planuojama degti pasaulyje populiariu, japonišku – raku degimu. Japonijoje raku degimo technika paplito nuo XVI a. kartu su dzenbudizmo arbatos gėrimo ceremonija. Redukcijos degimo technika į Japoniją atkeliavo iš Kinijos. Manoma, kad redukcinės (liustrinės) degimo technikos pradžia yra IV–VIII a.

Projekto kuratorius: Juris Bergins.
Projekto vadovė: Živilė Bardzilauskaitė-Bergins.
Projekto organizatorius: LDS Kauno skyrius.

Papildomą informaciją teikia: Živilė Bardzilauskaitė-Bergins tel. 8 687 44971

Paroda veiks: 2013 08 28–2013 11 05

 

Daiva Ramoškaitė, „Redukcija"
Daiva Ramoškaitė, „Redukcija"