7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dianos Radavičiūtės kūrybos paroda OIKUMENE

 

VGMC inf.
Nr. 31 (1045), 2013-08-02
Dailė Anonsai

2013 m. rugsėjo 03–21 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje atidaroma Dianos Radavičiūtės kūrybos paroda OIKUMENE.


Parodos atidarymas rugsėjo 3 d. (antradienį), 18 val.

 

Šiame nuolat kintančiame pasaulyje mes esame paradoksaliai priklausomi nuo atminties ir dažnai gyvename subjektyviai logikai paklūstančioje aplinkoje. Mus dažnai valdo kolektyvinė pasąmonė išnyranti iš pačios giliausios pirmykštės tamsos, susijusi su archajiškiausiais mitiniais ritualiniais žmonijos patirties lygmenimis. Žmonių apgyvendintas pasaulis – OIKUMENE*  – susideda iš giluminių psichologinių struktūrų, simbolių, kodų ir archetipų, kurie yra dinamiški reiškiniai, tampantys spontaniškais impulsais ir instinktais. Laisvės, prasmės, „autentiškos“ galvosenos ir vertybių paieškos – žmogui būdinga savastis.

 

Aš bandau prisijaukinti vaizdinius ištrauktus iš pirmapradės erdvės ir sudėlioti į aiškiau artikuliuojamą simbolių struktūrą. „Ateitis nesiskaito su praeitimi, bet ne labiau kaip ir su dabartimi.“ (Jean-Claude Carriere). Esame judrioje, kintančioje, atsinaujinančioje, efemeriškoje epochoje, kur žodis „Pasaulis“ kartais reiškia kūrinius ar net visą kūriniją. Tačiau OIKUMENE – reiškia žmogaus gyvenimą, o gyventi žmogui – tai „užsiimti Pasaulio reikalais“. ( Šv. Paulius )

 

Diana Radavičiūtė

 

* Graikų kalboje – apgyvendintas pasaulis

 

 

Vilniaus grafikos meno centras
Latako g. 3, Vilnius
Tel./faks.: 85 2611995
El. paštas: [email protected]
www.graphic.lt