7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vaikiškos knygos meno iliustracijų paroda „4 iliustratorių pasakos“

LDS Šv. Jono gatvės galerijoje

LDS inf.
Nr. 23 (1037), 2013-06-07
Dailė Anonsai
Ula Šimulynaitė, „Kotonai duonineje“. 2010 m.
Ula Šimulynaitė, „Kotonai duonineje“. 2010 m.

2013 06 06–2013 07 01

 

LDS Šv. Jono gatvės galerijoje 2013 m. birželio 6 d., 17 val. atidaroma vaikiškos knygos meno iliustracijų paroda „4 iliustratorių pasakos“.  Projekto sumanytoja ir kuratorė jauniausia projekto dalyvė  iliustratorė-rašytoja – Ula Šimulynaitė.

 

Pirmasis vaikiškos knygos meno ir iliustracijų projektas jau turi partnerį ir globėją, tai – TS-LKD Moterų bendruomenė „Bitės“ ir jos pirmininkė Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

 

Proekto kuratorė kviečia visus susipažinti, o kas tuo domisi – iš naujo atrasti ir naujai pažiūrėti į knygas skirtas vaikams, susipažinti su  vaikiškas knygas kuriančiomis dailininkėmis, rašytojomis ir iliustratorėmis: Ievą-Babilaitę Ibelhaubtienę, Liną Dūdaitę, Ievą Juknytę bei Ulą Šimulynaitę. Tai paroda skirta vaikų gynimo dienai bei mokslų metų pabaigai paminėti.

 

Parodoje kiekviena autorė atskiroje erdvėje paseks jums po pasaką, o gal ir po kelias. Bet tai nereiškia, kad pasakos bus skaitomos! Ne! Jas pasakos iliustracijos, smagiai besijuokiantys vaiduokliai ir kiti personažai iš projekcijų ant sienų, bėgiojantys po galerijos erdves metriniai siūti zuikiai. Į knygą pažvelgti kitaip pakvies knygos-objektai. Vaikai ir jų tėveliai galės pačiupinėti už skverno gyvas dailininkes. Autorės kvies vaikus pabendrauti su elektronine knyga, turėsite galimybę įsigyti parodoje eksponuojamas knygas ir knygų iliustracijas, tinančias papuošti jaunųjų skaitytojų kambario sienas.

 

Parodos dalyvės – įvairiapusiškos ir kiekviena savaip skirtingos jaunosios kartos dailininkės, dirbančios plačiame diapazone – nuo klasikinės iki skaitmeninės technikos,  kuriančios  iliustracijas, knygų dizainus, jų tekstus, knygas-objektus, knygų personažų lėlės. Bet kartu jas vienija ir keli bendri dalykai: visos apdovanotos diplomais ar premijomis, visos pripažintos, visos dalyvavo Lietuviškos iliustracijos parodoje „Ilustrarium“ (Bolonija, Italija, 2011 m.), visos įtrauktos į Maskvos leidyklos TriMag išleistą vaikiškų knygų iliustracijų katalogą „222 best young iliustrators from ex-ussrs“,  bei visos aktyviai kuria ir dalyvauja kūrybiniame gyvenime.

 

Parodos atidarymo metu  projekto partnerė ir globėja – TS-LKD Moterų bendruomenė „Bitės“ už knygos šeimai puoselėjimą ir tėvų skatinimą bendrauti su vaikais angelų skulptūromis apdovanos vaikiškų knygų autores ir iliustratores: Ievą-Babilaitę Ibelhaubtienę, Liną Dūdaitę, Ievą Juknytę, Ulą Šimulynaitę bei Šv. Jono galerijos direktorę Reginą Šimulynienę.

 

Dar penki Angelai bus įteikti Galerijos svečiams. Už tikėjimą, meilę ir viltį, kuriant vaikų ir šeimų gerovę – Vaiko širdies asociacijai. Už aktyvų dalyvavimą kuriant politiką šeimai: Krikščionišką gausių šeimų bendrijai „Ateitis“, VšĮ „Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui“, Gausių šeimų centrui „Skruzdynėlis“ ir VšĮ „Šeimų universitetui“.

 

Šių metų angelų skulptūrėles kūrė Alytaus dailiųjų amatų mokyklos dailiųjų keramikos dirbinių grupės mokiniai, kurių vadovė – keramikė Judita Gevenonienė. Visi angelai yra skirtingi, unikalūs, kaip ir jų autoriai.

 

Parodos atidarymo metu nominantams angelus įteiks patys jų autoriai.

 

Projekto kuratorė

Ula Šimulynaitė

tel. 861210484

 

Ula Šimulynaitė, „Kotonai duonineje“. 2010 m.
Ula Šimulynaitė, „Kotonai duonineje“. 2010 m.