7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

MMC gyvai. Arūnas Kulikauskas. Originalai

 Literatų g. 8, Vilnius

MMC inf.
Nr. 20 (1034), 2013-05-17
DailÄ— Anonsai
Namas prie geležinkelio, Pensilvanija. 2008 m.
Namas prie geležinkelio, Pensilvanija. 2008 m.

  

– Viskas pasaulyje yra paprasta, kol mes nesukomplikuojame.

 

Arūnas Kulikauskas gimė 1959 metais Kaune, Žaliakalnyje.

BaigÄ— J. Naujalio meno mokyklÄ…, paskui tuometį Vilniaus dailÄ—s institutÄ…. Kiek padirbÄ™s Lietuvoje, apkeliavÄ™s daug Sovietų SÄ…jungos vietų, miestų ir kalnų, pasižvalgÄ™s ir UžpoliarÄ—je ir Sibire, aktyviai dalyvavÄ™s Lietuvos kultÅ«riniame gyvenime bei SÄ…jÅ«džio veikloje, Lietuvai atgavus nepriklausomybÄ™, iÅ¡vyko gyventi į NiujorkÄ…. Po ilgų klajonių  ir žvalgymosi po pasaulį bei visokių nuotykių, po 22 metų su Å¡eima grįžo gyventi į LietuvÄ…. Ä® kaimÄ….

 

Yra surengęs kelias asmenines fotografijos parodas ir dalyvavęs daugelyje grupinių parodų bei įvairių renginių pasaulyje. Jo darbų yra įvairiose muziejų, galerijų ir asmeninėse kolekcijose. Darbai ir technika pristatomi ir keliose knygose.

 

Pastaruosius 15 metų dirba daugiausia su Polaroid medžiagomis. Šioje parodoje darbai yra atlikti savadarbėmis pinhole kameromis ant polaroidų, kurie vėliau buvo naudojami kaip negatyvai – skenuojami, fotografijos didinamos iki norimo formato ir spausdinamos ant tradicinio archyvinio fotopopieriaus.

 

– Šviesos gabalėlis, vadinamas fotonu, atskilęs nuo Saulės, perskridęs kosmoso platybes iki Žemės, nusileidžia ant daikto ir, atsimušęs į jį, atkeliauja per mano aparato skylutę ir nefiltruotas jokio stiklo palieka pėdsaką. Taip atsiranda atvaizdai, kuriuos matote šitoje parodoje. Taip dirbdamas aš supratau, kad dirbu atvirame kosmose. Ne juokai.

 

 ArÅ«nas Kulikauskas

 

 Adresas: Literatų g. 8, Vilnius

Darbo laikas: II-IV 12:00-18.00 val., V 12:00-17:00 val.

 

Namas prie geležinkelio, Pensilvanija. 2008 m.
Namas prie geležinkelio, Pensilvanija. 2008 m.