7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Skulptūros, objektų, instaliacijos paroda „Vilnius-Berlynas“

 „Šv. Jono gatvės“ galerijoje

Rengėjų inf.
Nr. 18 (1032), 2013-05-03
Dailė Anonsai
Tatjana Schülke
Tatjana Schülke

2013 05 10 – 2013 06 01

 

2013 m. gegeužės 10 d., 17 val. atidaroma mažosios plastikos, objektų, instaliacijų paroda „Vilnius-Berlynas“.

 

Parodos dalyviai – Berlyno ir Vilniaus dailininkai. Vokietiją atstovauja grupės Meta nariai:  Renate Wiedemann, Katharina Bach, Karl Menzen, Susanne Ruoff, Tatjana Schuelke, Ona Tav. Lietuvą atstovauja  skulptoriai iš Vilniaus: Kazys Venclovas, Gediminas Piekuras, Rytas Jonas Belevičius, Marius Zavadskis, Mindaugas Junčys, Arvydas Ališanka.    

Projekto kuratorius skulptorius Arvydas Ališanka taip  pristato projektą.

 

Pirma susitikimo vieta - Šv. Jono gatvės galerija, Šv. Jono g. 11, Vilnius

 

2012 metų Guandu gamtos parke, Taipėjuje vykusiame simpoziume, kuriame dalyvavo Susanne Ruoff ir Arvydas Ališanka, kilo mintis surengti  grupės META iš Berlyno ir šešių skulptorių iš Vilniaus bendrą parodą.

 

Lietuvos dailininkų sąjungos skulptūros sekcija bendradarbiaudama su Berlyno

nepriklausoma šešių šiuolaikinių vizualių menų dailininkų iniciatyvine grupe META 2013 m. rengia bendrą projektą, pristatantį dviejų valstybių meną vienoje erdvėje.

 

LDS skulptorių sekcija ir Berlyno grupė META  inicijuoja kontaktus su kitų šalių menininkais. LDS skulptūros sekcija kartu su Šv.Jono gatvės galerija jau dalyvavo bendrame Lietuvos Austrijos jaunųjų menininkų projekte. META grupė pastaraisiais metais realizavo pasikeitimo projektus su dailininkais iš Malmės, Paryžiaus ir Budapešto.

 

2013 metų projekte Lietuvos ir Vokietijos  menininkų grupės susitinka  kartu formuoti ir realizuoti bendras jungtines parodas savo šalyse - Vilniuje ir Berlyne.

 

Vokietiją atstovauja grupės Meta nariai:  Renate Wiedemann, Katharina Bach, Karl Menzen, Susanne Ruoff, Tatjana Schuelke, Ona Tav.

 

Lietuvą atstovauja  skulptoriai iš Vilniaus: Kazys Venclovas, Gediminas Piekuras, Rytas Jonas Belevičius, Marius Zavadskis, Mindaugas Junčys, Arvydas Ališanka. 

 

„Susitikimo tikslas – sukurti dialogą tarp dviejų kultūrinių bendruomenių. Kiekvienas dailininkas dalyvauja šioje parodoje su savitu požiūriu į skulptūrinę plastiką. Tai vizuali diskusija. Pozicijų tarpusavio kalbėjimas, galerijos erdvių ir skirtingų menininkų darbų  kontekstas, sukuria naujas idėjas.

Sukuriant skulptūrines abstrakcijas, instaliacijas, kurios praplečia žiūrovo suvokimo ribas apie paprastus ir slėpiningus  žmogaus proto pėdsakus,  skulptoriai ir vizualių menų dailininkai įdarbina skirtingas medžiagas - granitą, marmurą, bronzą, medį, geležį, nerūdyjantį plieną, organinį stiklą..

 

Kalbamės globalios kultūros terminais, nors esame iš skirtingų parapijų. Tai kartu ir plastinė edukacija. Mes kartu su skirtingų kultūrinių įtakų, interesų menininkais vienoje erdvėje. Mums svarbi ir originalios vietos idėja. Galvojame apie žiūrovo kelią po galeriją. Svarbus ir objekto aktualumas specifinėje vietoje. Tai nėra tik skirtingos formos erdvėje, mes kalbame apie patyrimą, tikėjimą, neįprastos, paslaptingos vietos jausmą. Tai ne tik specifinis ryšys tarp objektų, bet ir  specifinis ryšys  tarp žiūrovo, jo kūno mastelio ir objekto.” – sako skulptorius Arvydas Ališanka.

 

Projekto kuratorius – Arvydas Ališanka

Projekto vykdytojai: A.Ališanka., Regina Šimulynienė (Šv. Jono gatvės galerija)

Projektą remia: LDS, KRF ,VDA.

 

Kontaktinis telefonas:

861074869

„Šv. Jono gatvės“ galerija

Šv.Jono g. 11, Vilnius, Tel/faks.212 41 54

El. p. [email protected]

 

Tatjana Schülke
Tatjana Schülke