7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vlado Oržekausko personalinė paroda „Remake“

 VDA Tekstilės galerija „Artifex“

VDA inf.
Nr. 16 (1030), 2013-04-19
Dailė Anonsai

 

Skaitmeninės grafikos meistro, VDA KDF doc. Vlado Oržekausko personalinė paroda „Remake“  2013.04.23 – 2013.05.11

 

 Vlado Orze slapyvardžiu pasivadinusio menininko kūrybą sunku būtų susieti su konkrečiu laikmečiu. Kažkas aiškiai siautėja laike ir erdvėje, ir nors iš pažiūros tai vyksta be jokių pastangų ir išmąstymo, visgi peršasi išvada, jog tai – labai apgalvoti menininko veiksmai. Subtiliuose skaitmeniniuose darbuose sujungta viskas: nuo vakarykščių nuotraukų iki piešinių ir patina aptrauktų renesansinių paviršių.

 

„Padėvėtų“ objektų naudojimas neretai laikomas anachronizmu. Tačiau kalbant apie šiuos darbus tai būtų labai klaidinga sąvoka. Čia veiksmas daug labiau susijęs su fantastinio pasaulio ir iš kasdieninio konteksto paimtų efemerinio pasaulio simbolių atskyrimu, jis peržengia ir dabartį, ir praeitį.

 

„Mano darbo procesas nepanašus į tiesę, jungiančią tašką A ir tašką B. Tai greičiau primena sapną, kuriame menka detalė pajėgi nukreipti įvykius netikėta vaga. Savo darbų nelaikau baigtais, nes jie potencialiai galėtų esmingai keistis, jeigu vienąkart nebūtų sustabdyti. Galėčiau savo darbus pavadinti sapnų fosilijomis.“ Vladas Oržekauskas, 2013

 

                                                                                                                              Anders Dyhr 

VDA Tekstilės galerija „Artifex“
Gaono g. 1, Vilnius
Tel.: (8-680) 53221
Darbo laikas: II - V 12 - 18; VI 12 - 17