7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Sauliaus Vaitiekūno paroda „Sveiki sugrįžę į ateitį“

Galerijoje „terra recognita“ 

Rengėjų inf.
Nr. 16 (1030), 2013-04-19
Dailė Anonsai

Balandžio 18 dieną 18–21 valandomis galerijoje „terra recognita“ (Stiklių g. 7, Vilnius) vyks Sauliaus Vaitiekūno mažosios akmens ir metalo plastikos parodos „Sveiki sugrįžę į ateitį“ atidarymas. Spaudos konferencija – 17 val.

 

Parodoje pristatoma naujausia Sauliaus Vaitiekūno kolekcija iš titnago ir sidabro. Susipina epochos ir kultūros, naujos ir senos technologijos: priešistorinio homo sapiens dirbiniai virsta šiuolaikiškais konceptualiosios juvelyrikos kūriniais. Menininkas grįžta prie civilizacijos ištakų, bando įskelti kibirkštį iš ugnies akmens. Praėjusios kasdienos atributiką primenančių objektų, ženklų-amuletų, fetišų pagalba jis provokuoja diskusijai amžinojo dabar tema.

 

Civilizacijos raidos tempai verčia susimąstyti apie dabartį: tai, kaip šiuolaikinis žmogus gyvena, negali tęstis amžinai. Ateitis gali tapti grįžimu į praeitį, o dabartis vaidentis tarsi praeities šešėlis.

 

Šiuolaikinė kasdienybė parodoje dera prie pirmykščio žmogaus įnagių, modernios medžiagos – prie amžius gludintų formų.

 

Pradėjęs nuo mažųjų formų ir perėjęs prie stambiagabaričių metaforiškų instaliacijų Saulius Vaitiekūnas vėl grįžta prie juvelyrinės plastikos, kuria siekiama ne tik papuošti, bet ir paskatinti susivokti judėjimo krypties ir greičio amplitudėse.

 

Galerija įspėja, kad tai gali būti pavojinga Jūsų ar per arti atsiradusio kito žmogaus sveikatai...