7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Elenos Grudzinskaitės paroda „Nieko asmeniško“.

 Vilniaus grafikos meno centro galerijoje 

VGMC inf.
Nr. 10 (1024), 2013-03-08
Dailė Anonsai

 2013 m. kovo 12–30 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje atidaroma Elenos Grudzinskaitės kūrybos paroda „Nieko asmeniško“.

Parodos atidarymas kovo 12 d. (antradienį), 18 val., Kairėje salėje.

 

Elenos Grudzinskaitės personalinėje parodoje Nieko asmeniško pristatomas giliaspaudės ir ofsetinės litografijos  technikomis atliktas estampų ciklas Archyvas / nieko asmeniško.  Estampuose autorė vizualine raiška kalba jau ne pirmus metus vystoma privačios erdvės tema.  Privati erdvė čia tapatinama tiek su realia, apčiuopiama aplinka, tiek su mentalinėmis – jausmų, patyrimų, asmeninių santykių terpėmis.

 

Ciklo sukūrimui buvo pasirinkti asmeniniai ir svetimi užsigulėję, nenaudojami, bet dėl įvairių kartais vos apčiuopiamų  priežasčių laikomi daiktai: paauglystėje nukirpti plaukai, išgulėję užslėpti lentynoje beveik pusamžį; ilgą laiką rinktos nuomuilos siuvinių iškarpų žymėjimui; albume pasimetusios ne(be)pažįstamų asmenų ir vietovių nuotraukos. Savitas objektų „dokumentavimas“, fragmentavimas, perfrazavimas, vietomis atvaizdų pavertimas negatyvais estampuose – tai individualias priešistores turinčių daiktų atminties kitimo įvardijimas, pulsuojančios nostalgijos gretinimas su archyvinės medžiagos rinkimu, kalbėjimas apie anonimiškumo ir intymumo ribas bei objekto ir savininko emocinį ryšį.

 

Vilniaus grafikos meno centras

Latako g. 3, Vilnius

Tel./faks.: 85 2611995

El. paštas: [email protected]

www.graphic.lt