7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Linos Zavadskės ir Mariaus Zavadskio paroda „Vaisiai ir daržovės“

 Galerijoje „Meno niša“ 2013 02 19 – 03 15 

Meno nišos inf.
Nr. 7 (1021), 2013-02-15
Dailė Anonsai
Marius Zavadskis. Daržovė
Marius Zavadskis. Daržovė

Atidarymas vasario 19 d., antradienį, 18 val.

Spaudos konferencija 17 val.

 

            2013 m., vasario 19 d., antradienį,18 val., galerijoje MENO NIŠA (J. Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius) atidaroma tekstilininkės Linos Zavadskės ir skulptoriaus Mariaus Zavadskio paroda „Vaisiai ir daržovės“.

Kūrėjai Lietuvos dailės scenoje žinomi jau daugiau nei dešimtmetį, nuo 2002 metų dalyvauja grupinėse parodose, tarptautiniuose simpoziumuose, pleneruose, rengia personalines parodas. Parodoje „Vaisiai ir daržovės“ išvysime spalvingas Linos Zavadskės tekstilės kompozicijas atliktas mišria technika, derinant akrilinę tapybą ir siuvinėjimo, karoliukų technikas, bei Mariaus Zavadskio medžio skulptūras, kuriose kūrėjas savitai interpretuoja liaudies medžio drožybos estetiką.

 

Patys menininkai projektą pristato su nemaža ironijos ir žaidimo doze: „Kasdien girdime: valgykite daugiau vaisių ir daržovių, tai – jėgų šaltinis, grožio versmė, vitaminų bomba, jaunystės eliksyras, šylančio klimato kamuojamos planetos išsigelbėjimas...O ir iš tiesų – kartodami klasiko žodžius galime tarti: jei meninėmis priemonėmis pavyksta tiksliai pavaizduoti vaisių bei daržovę, tuo galima pasakyti labai daug. Todėl ir šioje parodoje rodomi darbai – tarytum skalsioji bulvė ar sultingasis pomidoras, savo prasmes slepia už spalvingų karoliukų žievelės arba kuklaus lentos luobo.“

 

Į šį prasmių, įvaizdžių ir spalvų žaidimą Lina ir Marius Zavadskiai kviečia įsijungti ir žiūrovą, o tinkamą derinį rinktis pagal savo gomurį.

 

Lina Zavadskė baigė bakalauro ir magistrantūros studijas Vilniaus Dailės akademijos tekstilės katedroje, dalyvauja tarptautinėse ir respublikinėse tekstilės bienalėse. Dailininkės kūrybai būdingas skirtingų tekstilės technikų ir tapybos derinimas darbuose. Marius Zavadskis dirba skulptūros, tekstilės, taikomosios grafikos srityse, kuria konceptualias didžiules skulptūras iš tekstilės, baigė Vilniaus dailės akademijos skulptūros katedrą, yra dažnas užsienio tarptautinių parodų dalyvis Čekijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

Paroda „Vaisiai ir daržovės“ veiks iki kovo 15 dienos.

 

Galerija „Meno niša“

J. Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius

www.menonisa.lt

[email protected]

 

Galerija dirba: II – V 12 – 18 val. VI 12 – 16 val. 

Marius Zavadskis. Daržovė
Marius Zavadskis. Daržovė