7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Karinos Lukauskaitės paroda-instaliacija „Širdies koordinatės”

 „Pamėnkalnio“ galerijoje 

Rengėjų inf.
Nr. 1 (1015), 2013-01-04
Dailė Anonsai

 2013-01-08 – 2013-01-30

 
Sostinės „Pamėnkalnio“ galerijoje sausio mėnesį eksponuojama Karinos Lukauskaitės tekstilės instaliacija „Širdies koordinatės“. Žinoma menininkė žiūrovams pristato jau vienuoliktąją autorinę parodą.
 
„Daug vilnos, daug adatų dūrių, jei reiktų suskaičiuoti būtų begalė... Tam, kad susivoktum tenka nueiti nemažą atstumą. Ėjimas visų mūsų įvairus. Manasis šiandien –  vilnos keliu, apsiginklavus adata ir muilu. Kad susiprastum, kur esi ir kur eiti, nepakenktų nusistatyti savo buvimo vietą. Tai toks šios parodos devizas: kur esi ?“, - sako parodos autorė, nuosekliai kurianti tekstilės technikomis, bet nuolat kintanti menininkė.
 
„Savo vietos ieškojimo būdai įvairūs, kaip ir mes esame skirtingi ir nenuneigsi – nepakartojami. Man amato meistrystė, darbiniai įgūdžiai ir patirtys susisluoksniavo į ištisą dvasinę praktiką. Ar vilna gali skambėti – gali...  Ar svarbi darbo proceso fizinė ir dvasinė švara – taip... Ar meno paskirtis sakrali – taip...“
 
Parodos kūrinius norisi suvokti lytėjimu – veltinio pluošto debesys, sklendžiantys galerijos erdvėje, atrodo tokie tikroviški. Tarp masyvių lietaus debesų pilkumo ir tylus vilnos bareljefų skambėjimas.
 
Parodos atidarymas sausio 11 dieną, 17 valandą.
 
 
Pamėnkalnio g. 1/13, Vilnius
Tel./faksas 262 4552, [email protected]