7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Projektų erdvėje „Malonioji 6“ Danielle Itzhaqi ir Dror Shohet paroda

 Penktadienį, gruodžio 21 d. 20 val. „Living Room“ atidarymas

Rengėjų inf.
Nr. 46 (1014), 2012-12-21
Dailė Anonsai
Kadras iš filmo „Living Room“. 2010 m.
Kadras iš filmo „Living Room“. 2010 m.

Keletą savaičių Vilniuje dirbančios Izraelio menininkės penktadienį pristatys savo filmus bei grafikos atspaudus. 

 

Danielle Itzhaqi yra baigusi animacijos studijas Jeruzalėje ir vaizduojamojo meno studijas Amsterdame ir Haifoje. Ji dirba įvairiomis grafikos technikomis ir netikėtais būdais jas sluoksniuoja su video ir performansais. Danielle savo kūryboje domisi sąsajų tarp asmeniškos ir kolektyvinės atminties, kūno ir sąmonės temomis.  Vilniuje ji pristatys drauge su Dror Shohet sukurtą videoinstaliaciją „Living Room“, kurios pagrindinė veikėja – Daniellės iš Vienos kilusi močiutė, kuri gyvena  namuose, kuriuose riba tarp savo ir svetimo dar labai trapi.

 

Haya - žydė, gimusi Vienoje prieš 88 metus, visai nebeišeina iš savo namų Tel-Avive. Aplink sukinėjasi jos katės, o ji leidžia laiką skaitydama senus laikraščius ir žiūrėdama atsitiktines TV laidas. Šis filmas buvo sukurtas, panaudojant unikalią techniką, kombinuojant nufilmuotą vaizdą ir originalius ofortus, kurie tampa filmo scenovaizdžiu. 

 

Penktadienį 21 val. „Maloniojoje 6“ taip pat bus pristatomas 2012 m. menininkės Dror Shohet dokumentinis filmas „Vegetative Love,“ kuris Cinema South festivalyje yra laimėjęs pagrindinį prizą.

 

Dror Shohet yra baigusi animacijos studijas Jeruzalėje, mokėsi vaizduojamojo meno Gerrit Rietweld akademijoje Amsterdame  bei kino Sapir koledže Sderote.

 

Abi menininkės dalyvauja „Maloniosios 6“ menininkų rezidencijos programoje.

Paroda veikia iki sausio 19 d.    

Kadras iš filmo „Living Room“. 2010 m.
Kadras iš filmo „Living Room“. 2010 m.