7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Mobili paroda [ upė ]

Igno Lukausko projektas

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1009), 2012-11-16
Dailė Anonsai

Coffee Inn  Vokiečių g. 18, Vilnius
Renginio pradžia 19 val.


 

Paroda

Parodos atidarymo metu bus pristatytas pirmasis meno projekto „Dekonstruojami plyšiai miesto struktūroje” fotografijų ciklas skirtas upės temai. Meno projektas suskirstytas į penkis ciklus: upė, gatvė, tiltas, tunelis, stotis. Mobili paroda [ upė ] – tai 16 juodai baltų fotomontažų, pristatančių upės erdvės problematiką. Vizualiai nagrinėjamos tokios problemos, kaip nerealizuota erdvė, prieinamumas, pereinamumas, „besantykis”. Paroda bus platinama Vilniaus mieste Bad Dog atvirukų pavidalu. Eksponatai pristatomi žiūrovui gerai pažįstamoje kasdieninėje aplinkoje, kurioje jis gali lengviau suvokti ir interpretuoti meno projektą. Tokiu eksponavimu siekiama didesnės meno projekto sklaidos bei greitesnės visuomenės refleksijos. Todėl visus atvirukus vienoje vietoje bus galima apžiūrėti tik atidarymo renginyje.


Meno projektas
Dekonstruojamos viešosios erdvės mieste, kurios projekte įvardijamos kaip destrukciniai plyšiai ir yra susijusios su negatyviais ardomaisiais reiškiniais. Destrukcija miesto erdvėse, kaip ardantis reiškinys, nagrinėjama socialiniame kontekste nekuriant destruktyvių formų ar erdvių. Dekonstravimo metodo pagalba tyrinėjamas individo santykis su destrukcinėmis erdvėmis, kurios šiuolaikiniame sociume yra sutinkamos kaip dažnas reiškinys. Pagrindinis dėmesys kreipiamas į destruktyvias viešasias erdves mieste, nagrinėjama bendrinė destrukcijos paskirtis bei jos raiškos formos, taip pat negatyvumo poveikis individui, egzistencinės jausenos ir išgyvenimo klausimai.


Šiuo meno projektu siekiama atkreipti dėmesį į destruktyvias miesto erdves, kurios dažniausiai įvardijamos kaip tranzitiniai arba komunikaciniai koridoriai ir nėra išnaudojamos kaip miesto viešosios erdvės. Nagrinėjamas destrukcinis tokių miesto erdvių poveikis indivudui, atskleidžiami komunikacinių koridorių privalumai. Norima parodyti asmeninį individo santykį su destruktyviais reiškiniais miesto struktūroje.

 

Renginio rėmėjai:
Vilniaus dailės akademija
Lietuvos mokslo taryba
Bad Dog
Coffee Inn

 

Renginys nemokamas.
 

Daugiau informacijos apie meno projektą ieškokite puslapyje / http://miestoplysiai.carbonmade.com
Meno projekto blog’as / http://ilblog.weebly.com/blog.html
Facebook / http://www.facebook.com/pages/Dekonstruojami-plyšiai-miesto-struktūroje/212498895507335