7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

(Kaip aš čia patekau)* Tapyba Lietuvoje

Rugsėjo 19–spalio 14 Šiuolaikinio meno centre

Rengėjų inf.
Nr. 33 (1001), 2012-09-21
Dailė Anonsai
Tapytojo studijoje
Tapytojo studijoje

„(Kaip aš čia patekau)* Tapyba Lietuvoje“ – tai paroda, kuri yra orientuota į tapybos lauką ir kontekstus Lietuvoje. Kitaip tariant, tai yra ne tiek tapybos, kiek Lietuvos paroda. Aktualizuodama įvairius kūrybos kontekstus, paroda atvers antrą tapybos planą, kuriame matysime, prisiminsime, galvosime apie sąlygas, kurios daro arba dar darys įtaką kūrybai ir gyvenimui Lietuvoje.


Stefan Bruggeman pasiūlytas parodos pavadinimas (Kaip aš čia patekau) yra daugialypė užuomina į sąlygas, nulėmusias kūrinių atsiradimą visų pirma ne fizinėje parodos erdvėje, o realiame jų sukūrimo laike. Kitaip tariant, mes akcentuojame objektyviąją meno kūrinio esmės pusę, kuri pati pasirinko daugybę menininkų arba buvo jų pasirinkta.


Tyrinėdami tapybos Lietuvoje kontekstus, parodos kuratoriai parengė gidą, į kurį siūlome žiūrėti kaip į virtualaus tapytojų miesto žemėlapį, atsiradusį pildant tapybos lauko Lietuvoje dienoraščius.  

 

* Pavadinimas pasirinktas iš menininko Stefan Bruggeman tęstinio kūrinio „Parodų pavadinimai“.
Šis pavadinimas kol kas nesutampa su projekto inciatoriaus – Lietuvos dailininkų sąjungos –  parodos pavadinimu „LT00TAPYBA“.

 

 

 

Tapytojo studijoje
Tapytojo studijoje