7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ignė Grikevičiūtė. paratopia

Artifex inf.
Nr. 24 (1473), 2023-06-16
Dailė Anonsai

2023 06 20–07 28*

Ši paratopija – tai matomų žodžių erdvė. Save kurianti, kalbanti apie susidūrimą, laukianti susitikimo, tarpinėje būsenoje pakibusi paradoksali vieta. Ji yra eilės, virstančios proza, ir tuo pat metu yrantis pasakojimas. Tai, kokie bruožai būdingi šiai vietai, atsiskleidžia per kaleidoskopinę joje dalyvaujančio atminties perspektyvą. Reikšmė juda, pranyksta ir vėl sugrįžta nematomame horizonte. 

Kūno neturintis oras, deguonis, vėjas. Visa apimantis neužtikrintumas, bekontūrė nematomybė, nei vidus, nei išorė, tai būtinybė. Dažnai abstraktumas suvokiamas kaip nepakankamas, reikalaujantis save atsveriančios konkretybės. Čia, paratopinėje erdvėje, jos nėra. Ši paroda yra neišvengiamų dvejonių darinys. Mano pačios, negalinčios savęs lokalizuoti socialinėje ir kognityvinėje terpėje, meno ir literatūros laukuose, buvimo būdas.

Ekspozicijos patirtį konstruoju pasitelkusi sąlyginai mažai sudedamųjų dalių. Renkuosi teksto ir fotografijos, esančių kažkur ties riba, raišką. Per šį junginį mėginu susvarbinti kasdienių detalių nereikšmingumą. Jaučiu ženklų, padedančių orientuotis fizinėje erdvėje, ir vaizdo, kurį akis fiksuoja praeinant, įtaką. 

2022 m. baigiau bakalauro ir magistro studijas Vilniaus dailės akademijos Skulptūros katedroje. Pasitelkdama minimalistines prieigas, savo kūrybinėje praktikoje nagrinėju intersubjektyvumo, poetikos ir abstraktumo temas.

 

Parodos atidarymas birželio 20 d. (antradienį) 18 val. VDA galerijoje Artifex (Gaono g. 1, Vilnius) 

* Dėl Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo liepos 6 – 12 d. galerija nedirbs. 

Žymos:
Artifex inf.,