7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vygintas Orlovas. Without You I’m Nothing

Artifex inf.
Nr. 16 (1465), 2023-04-21
Dailė Anonsai

2023 04 25 – 05 12 

 

Without You I’m Nothing (be tavęs aš esu niekas) yra interaktyvi paroda, kurioje kūriniai reaguoja į aplinką ir pilnai atsiskleidžia tik parodos lankytojams dalyvaujant joje.

Šia paroda nagrinėju skirtingas interaktyvaus meno strategijas. Pagrindiniu atspirties tašku yra Ryszard W. Kluszczynski’io straipsnis ,,Interaktyvaus meno strategijos” (2010) ir jame įvardintos instrumento, žaidimo, archyvo, labirinto, rizomos, sistemos, tinklo ir renginio strategijos. Šių strategijų panašumai, bendri taškai ir skirtumai, kurie atsiskleidžia per tokius elementai kaip sąsajos, sąveikos, duomenų organizavimo, programinės ir techninės įrangos ypatybes tapo skirtingų interaktyvių kūrinių pagrindu.

Parodos pavadinimas nurodo į kūrinių lankytojų santykį, bet tuo pačiu ir į mano mylimą Placebo kūrinį „Without You I'm Nothing”, kurio natas galima išgauti liečiant augalą prijungtą prie virtualaus sintezatoriaus sukurto pure data programinėje aplinkoje.

 

Tai podoktorantūros stažuotės Interaktyvaus meno strategijų ir aktyvaus dalyvavimo tyrinėjimas. Praktika grįstas auditorijos įsitraukimo „žemėlapiavimas” dalis. Finansavimą skyrė Lietuvos mokslo taryba (LMTLT), sutarties Nr. P-PD-22-059_VDA.


Vygintas Orlovas
2023

 

Parodos atidarymas | Balandžio 25 d. (antradienį) 17 val. VDA galerijoje Artifex (Gaono g. 1, Vilnius)

Žymos:
Artifex inf.,