7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Saskia Fischer vieno kūrinio paroda „Šviesos“ galerijoje „apiece“

Rengėjų inf.
Nr. 38 (1445), 2022-11-25
Dailė Anonsai

Šviesos – tai rankų darbo neono objektų instaliacija, pristatoma galerijoje „apiece“. Eksponuojamos šešios šviečiančios skulptūros įkūnija gamtiškas, apvalainas formas, kuriančias aliuziją į moteriškumą, taip pat primenančias abstrakčius besirangančius fosforescencinius gyvius. Spalvoti skulptūrų borosilikatinio stiklo vamzdeliai pripildyti inertinių neono ir argono dujų. Įelektrintų dujų ir besikeičiančių stiklo atspalvių kontrastas kuria vaizdo efektą, dėl kurio objektai „atgyja“.

 

Vitrinos dažniausiai naudojamos komunikacijai ir reklamai viešojoje erdvėje. Bet moderniose visuomenėse valdžios institucijos ar turintieji ekonominę galią viešumos sampratą linkę sistemiškai susiaurinti – atmetant moteriškąją ir queer savimones. Šviesos skelbia šiuolaikišką įvairovę – kaip vertybę, kurią turėtume puoselėti formuodami bendrojo naudojimo erdves. Tai tarsi optimizmo ir džiaugsmo spindulys, pagyvinantis tamsiausią mėnesį metuose.

 

 

Saskia Fischer (Vokietija) yra tarpdisciplininė menininkė, dirbanti su vaizdais, objektais, tekstais ir aplinka. Jos meniniai tyrimai susiję su paradigmomis, formuojančiomis ir informuojančiomis kraštovaizdį kaip kultūrinių ir socialinių vertybių atspindį. Šie tyrimai skleidžiasi fotografijų ir instaliacijų forma, sintetinant skirtingas medijas, apjungiančias architektūros, lyčių studijų ir meno istorijos motyvus. Saskia įgijo dailės magistro laipsnį Goldsmiths Londono universitete (2018), studijavo fotografiją Folkwang universitete Esene (2015) ir skulptūrą / instaliaciją Estijos menų akademijoje (2014).

 

Paroda veiks 2022 11 25 – 2023 01 08

Parodą galima apžiūrėti 24/7.

 

Parodos kuratorės – Milena Černiakaitė ir Aušra Trakšelytė.

Komunikacija – Menų komunikacija.

Parodą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Paroda pristatoma bendradarbiaujant su Goethe's institutu Lietuvoje.

 

Daugiau apie „apiece“ :  www.apiece.lt

Daugiau apie menininkę:  saskia-fischer.com

Žymos:
Rengėjų inf.,