7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Gedimino Akstino ir Vidmanto Jusionio paroda „Kontaktas

Rengėjų inf.
Nr. 28 (1435), 2022-09-16
Dailė Anonsai

Rugsėjo 14 d. 17 val. Energetikos ir technikos muziejuje atidaroma Gedimino Akstino ir Vidmanto Jusionio paroda „Kontaktas“. Autoriai pristatys darbus kaip kontaktą tarp tapybos, skulptūros, erdvės ir senosios elektrinės technikos reliktų.

Gediminas Akstinas pristatys du darbus, sukurtus ankstyvąjį jo kūrybos laikmetį - „Žiurkė” 1985 m. ir 
„Pradžia ir galas lovoje” 1996 m.
„Negaliu naujai interpretuoti šių darbų, nes tie pojūčiai gyvena užsislėpę, tačiau man jie yra svarbūs... buvo malonus užsiėmimas, keičiantis gyvenimo tėkmę." - sako Gediminas Akstinas.


 
Anot Vidmanto Jusionio: „Pasikartojimai ir kaita - tai man svarbu šioje ekspozicijoje". Autorius apjungia darbus bendru vieno darbo pavadinimu "Besisukantys ratu". Seniausių kūrinių „Atšaldantis lietus“ 1995 m. ir „Rausvas ilgesys“ 2005 m. motyvai, konstrukcija, personažai, paveikslų formatai vienaip ar kitaip kartojasi iki šių dienų. Keičiasi spalviniai santykiai, mėlynos dominavimą keičia raudona, kartojasi autoriaus pamėgti veikėjai, kaip ir jų judėjimas ratu ar gulinėjimas... Ryškaus kolorito įvairių laikotarpių aliejaus drobės derinamos ir kontrastuojančios autentiškos technikos aplinkoje.

Parodos atidarymas Energetikos ir technikos muziejuje rugsėjo 14 dieną 17 valandą, Rinktinės g. 2. Paroda veiks veiks iki gruodžio 4 d.

Žymos:
Rengėjų inf.,