7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Čia riešutas krenta dukart „Debesies lašas leidžiasi“

Rupert inf.
Nr. 25 (1432), 2022-06-24
Anonsai Kultūra
 „Debesies lašas leidžiasi“
„Debesies lašas leidžiasi“

2022 m. liepos 1–2 d.
Vilniaus kempingas, koordinatės: 55.025835, 25.35479 

Facebook renginys (fb.me/e/2x9uItBtp)

 

Džiaugiamės galėdami pakviesti jus į klausymosi ir pasakojimų prieš miegą stovyklavimo patirtį, kuriamą Rupert dabartinių rezidentų, čia riešutas krenta dukart, kuri vyks naktį iš liepos 1-osios į liepos 2-ąją gamtoje prie ežero, 50 km už Vilniaus.

Kaip tyrimų visuma, čia riešutas krenta dukart visų pirma yra erdvės kūrėjai (space holder), kurių pagalba kartu susitinka įvairios praktikos: kolektyvinis kritimas ir klausymasis kaip visų būtybių rūpesčio potencialas. „Po dviejų mėnesių kritimo ir eksperimentų Rupert centre su draugais ir bendradarbiais per garsą, svajones, meilę, rašymą ir šokius, norime pasidalinti su jumis Čia. Šį kartą miegame lauke, krintant kartu su sapnais vaikščiojančio Mėnulio ir žvaigždžių garsams, mieguistų drugelių šnabždesiai ir lietaus lašai prisiliečia istorijomis. Jei norite, labai kviečiame atsinešti savo pasakojimą prieš miegą bet kokiu formatu“ ,– kviečia menininkai.

Gyvai kūrinius pristatys: Marijn Degenaar, Oxi Peng, Yen Chun Lin
Kartu su įsiterpiančiomis šių menininkų kontribucijomis: Sara Sassanelli, Matilda Tjäder, Felix Riemann, Alois Yang 

Čia yra tyrimų platforma, kylanti iš menininkės Yen Chun Lin domėjimosi kolektyviniu klausymusi, garsų skambesiu, hipnagogija, alternatyviomis realybėmis ir animizmu. Taip pat ši platforma veikia kaip priemonė, sudaranti galimybę kurti bendrų patirčių kontekstus. Per įvairius pakartojimus Čia, kaip organinis kūnas, nuolat kinta, reaguodamas į besikeičiančią aplinką ir skirtingus kontekstus. Šio projekto tikslas – eksperimentuoti su menine praktika: kaip empatiją galima formuoti drauge klausantis ir kuriant bendrą „čia“ bei kaip juslinio suvokimo plėtimasis gali tapti būdu rūpintis visomis aplinkinėmis būtybėmis.

Norinčius dalyvauti renginyje prašome registruotis čia (bit.ly/Adroofacloudlanding).

Renginys vyks privačioje stovyklavietėje prie ežero; prašome atsivežti palapinę ir miegmaišį, apsaugos priemonių nuo uodų, maisto ir gėrimų. Vakarienė bus patiekta penktadienį 20:00, pusryčiai – šeštadienį ryte. Bus elektra; taip pat galėsite ruošti maistą prie laužo.

Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės į [email protected].

Renginio programa

Liepos 1 d.

18:00–20:00 Atvykimas ir įsikūrimas
20:00 Vakarienė prie laužo
21:00 ,,Debesies lašas leidžiasi“

Liepos 2 d.

9:00–12:00 Pusryčiai
12:00 Dalijimosi sapnais laikas
15:00 Išvykimas iš stovyklavietės

Žymos:
Rupert inf.,
 „Debesies lašas leidžiasi“
„Debesies lašas leidžiasi“