7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kanados menininkių grupės Gibson Girls paroda „Kartu ir atskirai. Pokalbiai meno ženklais“

Šlapelių namai-muziejus
Nr. 18 (1425), 2022-05-06
Anonsai Kultūra

Gegužės 5 d., 18 val. vyks Kanados menininkių grupės Gibson Girls parodos „Kartu ir atskirai. Pokalbiai meno ženklais“ atidarymas Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerijoje (Pilies g. 40, Vilnius).

„Kartu ir atskirai. Pokalbiai meno ženklais“ – tai pašto atvirukų rinkinys, kuriame atsispindi kūrybos vietos (fizinės ir psichologinės) įtaka baigtiniam kūriniui. 

Rinkinio autorės – Kanados dailininkės Yale Brotman, Karen Curry, Liz Parkinson, Snaigė Šileika ir M. J. Steenberg, žinomos kaip Gibson Girls.

Grupės narės bendrauja jau tris dešimtmečius, yra surengusios nemažai parodų. Šį bendrą projektą Gibson Girls sumanė ir pradėjo 2018 metais. Visos kūrė tradicinio formato atvirukus ir siuntė viena kitai. Kiekviena, gavusi tokį atviruką, jį papildė savo kūryba ir siuntė kitoms, Taip po ketverių metų susidarė 600 pašto atvirukų, keliavusių įvairiausiais maršrutais – nuo Gabriola salos iki Pouch Cove Newfoundlande, nuo Puerto Escondido Meksikoje iki Toronto. Kiekviename atviruke – visų Gibson Girls kūrybos ženklai.