7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Titanike“ – jaunųjų menininkų grafikos darbai iš keturių dailės akademijų

VDA inf.
Nr. 6 (1413), 2022-02-11
Dailė Anonsai

Atidarymas vasario 11 d. 18 val., Titaniko II a.
Intertwinings and interactions
„Titanike“ – jaunųjų menininkų grafikos darbai iš keturių dailės akademijų

Vilniaus dailės akademija, bendradarbiaudama su Belgrado, Gdansko bei Vroclavo aukštosiomis meno mokyklomis, surengs talentingų studentų grafikos darbų parodą. Kruopščiai atriktų 15 jaunųjų menininkų kūryba puikiai atskleidžia šių keturių mokyklų panašumus bei skirtumus, kultūrinių, politinių ir socialinių požiūrių kūryboje įvairovę. 

Bendrai rengiamoje parodoje „Intertwinings and interactions“ pristatomi grafikos studentų darbai ant popieriaus. Paroda, kuri iš Lenkijos atkeliauja į Vilnių, siekia populiarinti grafikos studentų kūrybą ir atidžiau pažvelgti į šių keturių garsių aukštųjų mokyklų jaunųjų grafikų kūrybinius ieškojimus.“

Parodos Vilniuje kuratorius, VDA Grafikos katedros profesorius Kęstutis Vasiliūnas, Lietuvos meno gerbėjus kviečia susipažinti su Belgrado, Gdansko ir Vroclavo dailės akademijų studentų grafikos darbais, jų stilistika ir įdomiais technologiniais sprendimais. Pasak profesoriaus, dideli formatai, efektingi estampai ir gilūs piešinių naratyvai, negali palikti abejingų, ypatingai prisimenant ilgametes tenykščių kraštų grafikos tradicijas. 

O atrinkti VDA grafikos studentų darbai, pasak parodos kuratoriaus, yra daug subtilesni ir jautresni, nesistengiantys perteikti pasakojimų. K. Vasiliūnas atkreipia dėmesį, kad VDA Grafikos katedros studentų darbai estampo techniką naudoja ne kaip tikslą, o tik kaip priemonę meniniame projekte. „Šiandieninė grafika - specifinis mąstymo būdas leidžiantis kurti šiuolaikinio meno instaliacijas naudojantis tradiciniais ir moderniais grafikos būdais bei vaizdo kopijavimu ir jo tiražavimu, pasitelkiant erdvinius objektus ar net garsą“, - sako Kęstutis Vasiliūnas, pabrėždamas, kad būsimoje parodoje eksponuojamų kūrinių koncepcijos bei kontrastai atskleis ir grafikos mokyklų įvairovę. Pasak VDA profesoriaus, tą ir siekė perteikti šios parodos sumanytojas profesorius Dimitrije Pecić, einantis ir Belgrado universiteto Dailės fakulteto dekano pareigas.

Parodą „Intertwinings and interactions“ jau spėjo pamatyti meno erdvių lankytojai iš Gdansko bei Vroclavo. Po Vilniaus ji iškeliaus į Serbijos sostinę, vainikuodama sėkmingą keturių dailės akademijų grafikų bendradarbiavimą.

Paroda „Intertwinings and interactions“ veiks vasario 11 - kovo 12 dienomis
VDA parodų salės „Titanikas“, II a., Maironio g. 3

Žymos:
VDA inf.,