7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „APEIRON. – Kodėl austrai dabar? – Austrų ekspedicija 2021”

LNDM inf.
Nr. 36 (1401), 2021-11-12
Dailė Anonsai

Radvilų rūmų dailės muziejuje atidaroma Austrijoje gyvenančių šiuolaikinių menininkų grupinė paroda „APEIRON. – Kodėl austrai dabar? – Austrų ekspedicija 2021.“

Parodos atidarymas 2021 m. lapkričio 11 d., ketvirtadienį, 18 val.

Parodoje-ekspedicijoje, pavadintoje „APEIRONAS – Kodėl austrai dabar? – Austrų ekspedicija 2021“, tyrinėjami keturiolikos Austrijoje gyvenančių ir kuriančių šiuolaikinių menininkų darbai, atskleidžiantys daugialypes nebūties ir absurdo idėjas bei tam tikrą tendenciją į netikėtos, nujaučiamos ekspedicijos principą ir empatiją, būdingą poapokaliptinei žiūrai.

Meno kūriniai suteikia galimybę leistis į įsivaizduojamą ekspediciją po nebūtį, laiką, vaizduotę, fiktyvų kraštovaizdį, vidines erdves, galaktiką, sklidiną įtartinų ir keistų garsų. Lankytojai stebės tiek mitologines, tiek į raketas panašias būtybes, priešistorinius gyvūnus ir dirbtinius paukščius, o performanso metu menininkė įsijaus į vaidmenį vienintelio išlikusio žmogaus, alsuojančio tarp artefaktų, triukšmingų hibridų, vulkaniškų substancijų, antikinių trofėjų ir magnetinių laukų. Tai šiuolaikinė Odisėja, atspindinti būdingą šių dienų būklę – neužtikrintumą, kurį sukėlė įprastas keliones apribojusi ir neišvengiamą pasinėrimą į vaizduotės keliones paskatinusi pandemija.

Lankytojai atsidurs dviejose skirtingose – fizinėje ir vizijų – plotmėse. Žanrų įvairovė ((garso) instaliacijos, videomenas, fotografija, paveikslai, piešiniai, objektai, performansas) leis atrasti kiekvieno mūsų turimos vidinės erdvės stebuklus ir didybę.

Parodoje dalyvauja: Iris Dittler, Beate Gatschelhofer, Lena Göbel, Michael Gumhold, Georg Haberler, Ernst Koslitsch, Elisabeth Molin, Ute Müller, Bernd Oppl, Linus Riepler, Anja Ronacher, Patrick Topitschnig, Andreas Trobollowitsch,  Andreas Werner.

 

Paroda veiks iki 2022 m. sausio 30 d.

Parodos kuratorė Lina Albrikienė

Projekto koordinatorė Kristina Alsytė

Architektas Aleksandras Kavaliauskas

Dizainerė Anna Liska

 

Projektą finansuoja: BMKÖES (Austrijos kultūros ministerija), Galerie Krinzinger, Klauberg Baltics

Projekto partneriai: Vivistop Užupis, Lietuvos Respublikos ambasada Vienoje

Žymos:
LNDM inf.,