7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Virginijos Babušytės-Venckūnienės personalinė paroda „Užrašai“

Meno parko inf.
Nr. 36 (1401), 2021-11-12
Dailė Anonsai

Lapkričio 11 d. (ketvirtadienį) 18 val., galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks skulptorės Virginijos Babušytės-Venckūnienės personalinės parodos „Užrašai“ atidarymas.

„Tai užrašai iš praeities į dabartį. Tai ne raidės, tai per materijas ir apimtis kalbantys objektai, apie esamybę ir laikinumą. Tai užrašai inspiruoti gamtos, kurie pereina per mano matymo prizmę ir materializuojasi kitais pavidalais skirtingose medžiagose popieriuje, medyje, metale. O juoda ir balta lemia skirtingą turinį, skirtingus jausmus išgyvenimus.“ – V. Babušytė-Venckūnienė

Virginija Babušytė-Venckūnienė – skulptorė, kurianti nuo 1975 metų. Aktyviai dalyvauja grupinėse parodose, tarptautiniuose simpoziumuose ir yra surengusi 14 personalinių parodų. Menininkė yra sūrusi ir dideles skulptūras viešosioms erdvėms, vysčiusi ir mažosios plastikos raišką Lietuvoje, išbandė ir šiuolaikinio meno lauką su skaitmenine spauda. Turi ryškų braižą ir kuria su gerai atpažįstamomis detalėmis, šį kartą menininkė to atsisako ir išgryninusi filosofišką turinį suteikia jam naujus tūrius, papildytus esminiu kūrybos principu – faktūromis.

 

Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Paroda galerijoje „Meno parkas“ veiks iki gruodžio 12 dienos.

Platesnę informaciją teikia Virginija Babušytė-Venckūnienė – [email protected]

 

Žymos:
Meno parko inf.,