7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Romuvos“ lauko kine – prancūziška savaitė

Rengėjų inf.
Nr. 25 (1390), 2021-06-25
Kinas Anonsai

„Romuvos“ lauko kinas šią savaitę kviečia žavėtis autentiško požiūrio kampo nestokojančiu prancūzišku kinu. Liepos 14-ą Prancūzija mini Bastilijos paėmimo dieną, o visame pasaulyje vyksta „Unifrance“ prancūzų kino festivalis, tad ši savaitė dedikuota būtent tam. Pagrindinis jos akcentas – detektyvinio trilerio „Tiktai žvėrys“ premjera, organizuojama trečiadienį, per Prancūzijos nacionalinę šventę, kartu su Prancūzų institutu. Taip pat repertuare: komedija apie virtualios erdvės absurdiškumą „Išvalyti atmintį“, drama su žiupsneliu fantastikos „Gagarinas“, romantinė drama „Vasara ‘85“ ir veiksmo komedija „Dylerė“ su Isabelle Huppert. Visi seansai vyksta jaukiame, netrukus savo šimtmetį švęsiančio, Lietuvos švietimo istorijos muziejaus kiemelyje (Vytauto pr. 52, Kaunas).

 

 

Apie filmą „Išvalyti atmintį“ (rež. Benoît Delépine, Gustave De Kervern, 2020, Prancūzija). Tai, kas nutiko mažame Prancūzijos provincijos miestelyje, galėtų laisvai atsikartoti bet kur kitur. Apimta aistros vieniša mamytė Merė atsidūrė namudinės reikšmės sekso filme, kuris tuoj bus nutekintas, o jai svarbiausia, kad virtualioje premjeroje netyčia nesudalyvautų sūnus. Vienos žvaigždutės vertinimais kažkas šmeižia dorą pavežėją Kristiną – nors stengiasi iš paskutiniųjų, jos uberiniai reitingai beviltiškai žemi. Prasiskolinęs iki tuščių kišenių Bernardas stoja į kovą prieš feisbuką ir jo dukros patyčias socialiuose tinkluose. Trys paprasti, naivūs, bet įsiutę ir užsispyrę respublikos piliečiai suvienija jėgas, kad atsikirstų nematomam monstrui – mūsų gyvenimus apraizgiusiam visagaliam internetui. Filmo seansas vyks liepos 13 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Tiktai žvėrys“ (rež. Dominik Moll, 2019, Prancūzija). Alpių kaimo apylinkėse per sniego audrą dingsta turtinga paryžietė. Policija neranda jokių pėdsakų, o į klaidų tinklą, susijusį su šiuo mįslingu įvykiu, įsipina keturi veikėjai: ūkininkas ir jo žmona, nuo nelaimingos meilės kenčianti jauna padavėja ir vietinis vienišius. Visi jie turi savų paslapčių, tačiau nė vienas neįtaria, kad viskas prasidėjo toli nuo šio žiemos vėjų užpustyto kalno, kitame žemyne, kur saulė nenumaldomai plieskia, ir kur skurdas diktuoja savo įstatymus. Prancūzų kino žvaigždėmis žibantis detektyvinis filmas dalyvavo Venecijos ir Tokijo kino festivaliuose, pastarajame pelnė geriausios aktorės ir publikos simpatijų prizą. Filmo seansas vyks liepos 14 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Gagarinas“ (rež. Fanny Liatard, Jérémy Trouilh, 2020, Prancūzija). Paryžiaus priemiestyje gyvenantis Juris svajoja tapti astronautu ir nuvykti į kosmosą. Taip pat paauglys uoliai remontuoja savo namus – Gagarino daugiabutį. Deja, atnaujinus miesto planą, namų kompleksą numatyta nugriauti. Draugų šeimoms išsikraustant į naujus būstus, Jurį supantis daugiakultūris pasaulis pradeda nykti. Tačiau vaikinas nežada lengvai pasiduoti – jis sieks išsaugoti savo kosminę stotį, pasitelkdamas mokslą ir vaizduotę. Filmo seansas vyks liepos 15 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Vasara ’85“ (rež. François Ozon, 2020, Prancūzija, Belgija). Kino provokatorius François Ozon filme sugrįžta į savo jaunystę – devinto dešimtmečio muzika ir stilius, atostogos Prancūzijos pajūryje ir saulėje prisirpę jausmai. Kanų kino festivalio ženklu pažymėtas filmas „Vasara ’85“ pasakoja apie Normandijos pajūrio miestelyje gyvenantį Aleksį. Kai vieną dieną Aleksio valtis apsiverčia, jį didvyriškai puola gelbėti Deividas. Išsigelbėjęs Alexis gauna svajonių draugą, su kuriuo drąsiai motociklu skraido siaurais keliukais, veržiasi į beprotiškus nuotykius ir kartu aistringai išgyvena 1985-ųjų vasarą, tarsi ji būtų paskutinė jaunų žmonių gyvenime. Filmo seansas vyks liepos 16 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Dylerė“ (rež. Jean-Paul Salomé, 2020, Prancūzija). Veiksmo komedija „Dylerė“ – legendinės prancūzų aktorės Isabelle Huppert komedijinio talento benefisas. Filmo centre – prancūzų-arabų kalbų vertėja Pasjans, dirbanti Paryžiaus policijos narkotikų skyriuje. Norėdama atsikratyti besivelkančių skolų, ji įsivelia į narkotikų verslą ir slapčia perima nieko neįtariančių marihuanos prekeivių siuntą. Pasjans pradeda stumdyti prekę smulkiems rajono dyleriams, bet darbo policijoje neatsisako. Filmo seansas vyks liepos 17 d. 22:30 val.

 

 

Daugiau informacijos ir bilietai: https://www.kcromuva.lt/lt/repertuaras

 

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,