7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Atsidaro didžiausia galerija Lietuvoje „Art Compensa“

Compensa
Nr. 20 (1385), 2021-05-21
Kronika

 

2021 metų gegužės 28–30 dienomis prasideda „Art Compensa“ meno įvykis – „Compensa“ koncertų salėje (Kernavės g. 84, Vilnius) atidaroma didžiausia Lietuvos meno galerija. Po ilgo suvaržymų tarpsnio „Art Compensa“ meno įvykis taps tikra dovana lankytojams, išsiilgusiems gyvų susitikimų su kūrėjais ir jų kūriniais. O menininkams tai puiki proga vėl pristatyti savo kūrybą Lietuvos žmonėms.

 

2,5 tūkst. kv. metrų „Compensa“ koncertų salė virs viena didele menininkų dirbtuve. Čia susitiks pripažinti ir pradedantys karjerą autoriai, stilinga klasika ir meniniai eksperimentai. Raiškos būdams, temoms ar žanrams nekelta jokių reikalavimų, tad žiūrovai išvys tradicinio ir šiuolaikinio meno jungtį.

Pirmojoje galerijos parodoje savo darbus eksponuos 60 kūrėjų. Organizatoriai lankėsi menininkų studijose, simboliškai atvėrė jų duris ir atrinko per 300 kūrinių. Su pokalbiais ir naujienomis galite susipažinti youtube kanale: https://artcompensa.com

„Art Compensa“ vadovas ir kuratorius Ignas Kazakevičius tiki būsimo renginio sėkme. „Ilgai brandintas projektas „Art Compensa“ siekia pakeisti visuomenės požiūrį į meno pasiekiamumą. Džiugu, kad šiam tikslui pavyko suvienyti verslo ir meno atstovus. Manau, renginys pradės išskirtinę menininkų, jų gerbėjų ir meno kūrinių pirkėjų susitikimų seriją“, – viliasi I. Kazakevičius.

Pagrindinis projekto partneris – Lietuvos dailininkų sąjunga (LDS). Jos pirmininkė prof. Eglė Ganda Bogdanienė teigia, kad nauja meno erdvė intriguoja naujomis galimybėmis, renginio formatu ir žadamu gyvu susitikimu.

„Ne vienas meno pasaulio atstovas dramatiškai išgyveno atskirtį nuo meno renginių, net tapo jiems abejingas. Žmonės ilgisi tikro, nuoširdaus bendravimo, tiesioginio meno atmosferos pojūčio – juk ne viską gali patirti per monitorių“, – įsitikinusi E. G. Bogdanienė.

Pagrindinis projekto iniciatorius - Compensa koncertų salė. Jos atstovė, projekto organizatorė Gabija Lydytė: „kartu su „Compensa“ koncertų sale nuoširdžiai tinkime, jog ši iniciatyva taps dovana po pilko ir nuobodaus pasaulį ištikusio periodo ir įvykio lankytojų akis nušvies naujomis spalvomis.“ Beto patikina, kad renginio metu bus užtikrintas maksimalus saugumas, ribojami dalyvių srautai.

„Art Compensa“ meno įvykis suburs talentingus Lietuvos kūrėjus, o lankytojams suteiks galimybę susipažinti su autoriais asmeniškai ir įsigyti didelio meistriškumo darbų už patrauklią kainą.

Smalsiausius žiūrovus pasitiks leidybos ir dizaino salos, vyks ekskursijos, meno edukacijos. Kaip per 20 minučių atsiranda meno kūrinys, paaiškins ir parodys tapytojas, Vilniaus dailės akademijos lektorius Ansis Burkė.

Įsitraukti į grafikos kūrimo procesą ir būti apdovanotam riboto tiražo grafikos atspaudu nuo kviestinių dailininkų grafikos rinkinio originalių klišių padės menininkas Evaldas Mikalauskis.

Kiekvienas lankytojas, įsigijęs bilietą į renginį, dalyvaus loterijoje, jos prizais bus meno kūriniai iš „Art Compensa“ fondo. Laimėtojai paaiškės paskutinę renginio dieną – gegužės 30-ąją.   

Pagrindinė „Art Compensa“ kolekcijos paroda „Compensa“ koncertų salės erdvėse vyks 2 mėnesius, o atrinktų autorių teminės parodos papildys esamą kolekciją ištisus metus. Daugiau informacijos apie kolekcijos kūrinius, menininkų pasakojimus rasite meno fondo interneto platformoje www.artcompensa.com

Žymos:
Compensa,