7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Jurgos Barilaitės „Kai tu į mane žiūri, aš rėkiu“ galerijoje „Trivium“

Trivium inf.
Nr. 17 (1382), 2021-04-30
Dailė Anonsai

Galerija „Trivium“ tęsia paskutinio XX a. dešimtmečio meno kūrinių pristatymą ir balandžio 28 d. nuo 17 val. kviečia pamatyti Jurgos Barilaitės „Kai tu į mane žiūri, aš rėkiu” bei „Baimės ministeriją”.

Jurga Barilaitė (g. 1972) - viena iš „Lūžio kartos” menininkių, tapytoja, video menininkė, performansų, instaliacijų kūrėja. 1996 m. baigė tapybą Vilniaus dailės akademijoje, po studijų ėmė aktyviai kurti tarpdisciplininius projektus, dalyvauti šiuolaikinio meno parodose Lietuvoje ir užsienyje. Jos kūrinius turi įsigiję Lietuvos dailės muziejus, Mo muziejus, jie yra įvairiose privačiose kolekcijose.

Galerijoje „Trivium“ pristatomas vienas pirmųjų menininkės video kūrinių „Kai tu į mane žiūri, aš rėkiu” (1999), vėliau ne kartą jau kaip „Šaukmas” rodytas įvairiose parodose ir net ekrane ant Nacionalinio operos ir baleto teatro fasado.

„Baimės ministerija” taip pat buvo sukurta 1999 m. Audriaus Novicko ir Algio Lankelio kuruotam „Butui 99”. Šio projekto esmę be kita ko sudarė ir eksponavimo vieta - kūriniai buvo rodomi menininkų privačiuose gyvenamuosiuose butuose ar dirbtuvėse. Apie „Butą 99” TV laida „Ženklai” parodė reportažą, kuriame buvo nurodyti ekspozicijų-butų adresai. Jurga Barilaitė jau tuomet naudojo savo kūną kaip išraiškos būdą, pagrindinę jos kūrinių medžiagą. „Buto 99” instaliacija sukurta panaudojant apnuoginto kūno skaidrių projekcijas. Šios iššaukė visai netikėtą TV laidos žiūrovų reakciją - menininkė gavo šūsnį gerbėjų laiškų net iš kalėjimo.

 

Paroda veiks iki gegužės 22 d.

Galerija Trivium: Vilnius, Vitebsko g. 21, komplekse Sodas 21/23

Dirba: antradieniais ir ketvirtadieniais 16-19 val., šeštadieniais 13-16 val. ir susitarus telefonu 869358318

 

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

     

 

Žymos:
Trivium inf.,