7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dovydo Alčauskio ir Eglės Petrošiūtės kūrybos paroda

Rengėjų inf.
Nr. 16 (1381), 2021-04-23
Dailė Anonsai

Balandžio 28 d., trečiadienį, Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) be atidarymo renginio atveriama Dovydo Alčauskio ir Eglės Petrošiūtės kūrybos paroda.

Parodos idėja remiasi spalvos ir kūniškumo sąvokų sinteze bei spalvos, kaip daikto savybės, vaizdine dekonstrukcija. Spalva išreiškia ne tik idėjos įpavidalinimą, bet ir pačią kūrinio organizaciją.

Dovydas Alčauskis ir Eglė Petrošiūtė: „Spalva negali būti išreikšta be formos. Ją apibrėžia daiktas, jo santykis su kitais daiktais, erdve ar judesiu. Iš visumos ištraukdamas esminius momentus, žvilgsnis struktūrizuoja vaizdinę patirtį. Tai sukuria ritmą. Į daiktą sutelktas žvilgsnis ištraukia jį iš bendro patirties fono ir panardina mus į spalvinį turinį.

Spalvos ir kūniškumo santykis atsiskleidžia kaip spalvos-suvokimas-manyje. Sąmonėje ji tampa daikto formos pėdsaku. To rezultatas – spalva įgyja aiškią perkonstruotą daiktiškumo apibrėžtį, o ši idėja-objektas apibrėžia ir išreiškia jau kitą spalvą-kūną.

Kalbant apie pavadinimą, kartais intuityviai supranti, jog kūnas tiesiog žino geriau, tarytum spalva ir formos ateina pirmiau nei patirties įvardijimas.“

Dovydo Alčauskio ir Eglės Petrošiūtės kūrybos paroda Pamėnkalnio galerijoje vyks iki gegužės 15 d. Parodos lankymas – nemokamas.

Parodos rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Galerijos darbo laikas: II-V 10-18, VI 10-16.

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,