7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Estų menininko Karl-Erik Talvet tapybos darbų paroda „Malio pastoralė“

Meno parko inf.
Nr. 8 (1373), 2021-02-26
Dailė Anonsai

Nuo kovo 3 d. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas), be atidaromojo renginio, pradės veikti estų menininko Karl-Erik Talvet tapybos darbų paroda „Malio pastoralė“. Parodoje menininkas pristato paveikslus sukurtus remiantis asmenine patirtimi, 2019 metais atliekant karo tarnybą Malyje, Afrikoje.

„Priešingai nei ankstesni mano darbai, kuriais bandžiau realistiškai atvaizduoti kasdienį dislokuotų karių gyvenimą, ši paroda daugiausia orientuota į egzotinę Afrikos pusę, bet čia Afrika nėra vaizduojama lyg turizmo rojus. Taip pat atsiribojau nuo savo ankstesnio pusiau realistiško požiūrio ir visus paveikslus tapiau naudodamas steką, taip suteikiant jiems tam tikrą „magišką“ atmosferą.

Vienas iš parodoje keliamų klausimų: ar mes, europiečiai, turime kištis į tokius užsienio konfliktus, kurie jau vyksta gana ilgą laiką, ir taip pat bandyti suteikti tam tikrą pagalbą vietos gyventojams, ar geriau, tiesiog atsitraukti nuošaliau ir palikti šiuos reikalus pačių afrikiečių rankose? Dėl sudėtingos situacijos, deja, sunku rasti galutinį atsakymą.

O kol atsakymas nerastas, šis karas, deja, tęsiasi.“ (Karl-Erik Talvet)

 

Karl-Erik Talvet (g. 1991 m.) gyvena ir dirba Taline. 2018 m. baigė Estijos dailės akademiją kur įgijo tapybos magistro laipsnį. 2016–2017 m. taip pat studijavo Milano Breros meno akademijoje. Daugiausia kuria tapybos ir komikso meno srityse. Surengė 7-ias solo parodas, nuo 2010 m. dalyvauja grupinėse parodose Estijoje, Italijoje, Lietuvoje. Karl-Erik Talvet yra Estijos tapytojų sąjungos ir Estijos komiksų asociacijos narys.

 

 

Paroda galerijoje veiks iki kovo 28 d.

* Dėl šalyje paskelbto karantino parodos atidarymo renginys neorganizuojamas. Dėl draudimo lankyti kultūros įstaigas, kol kas parodos fizinis lankymas negalimas. Kviesime su paroda susipažinti virtualiai per galerijos socialinius tinklus.

 

Paroda yra galerijos „Meno parkas“ projekto „Meno linija“ dalis.

Žymos:
Meno parko inf.,