7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Gvido Raudoniaus kūrybos paroda „Motyvo plėtotė. Bokštai“

LDS inf.
Nr. 42 (1363), 2020-12-04
Dailė Anonsai

Gruodžio 8 d., antradienį, Dailininkų sąjungos galerijos vitrinoje (Vokiečių g. 2, Vilnius) be atidaromojo renginio pradeda veikti keramiko Gvido Raudoniaus kūrybos paroda „Motyvo plėtotė. Bokštai“.

 

Miestas – įstabus organizmas, kuriame kiekvieną kartą įmanoma atrasti kažką naujo, netikėto, stebinančio, džiuginančio. Tai gali įvykti ne tik vaikščiojant senojo Vilniaus gatvėmis, bet ir žiūrint nuotraukas, filmus, kuriuose miestas, jo aplinka, architektūra atsiskleidžia vis naujomis formomis.

 

Kaip pastebi parodos autorius, keramikoje atspindėti šiuos patyrimus buvo smagus nuotykis. Nors molis yra labai paslanki medžiaga, tačiau visada tenka kontroliuoti ir jos, ir visų kitų kūrybos procese naudojamų priemonių arsenalą. Krosnies temperatūros, naudojamų glazūrų, meninės raiškos priemonių pasirinkimai ir jų visuma dažnai lemia galutinį rezultatą.

 

Pagrindiniai tūriai gimė naudojant dailininko mėgiamą molio žiedimo techniką, vėliau juos transformuojant. Parodos objektai palytėti aukso potėpiais, siekiant išryškinti fragmentų švytėjimą.

 

Gvido Raudoniaus kūrybos paroda „Motyvo plėtotė. Bokštai“ Dailininkų sąjungos galerijoje vyks iki gruodžio 21 d.  Parodos lankymas – nemokamas.

 

Parodos kolekcija sukurta autoriui gavus Vilniaus miesto savivaldybės stipendiją.

 

Žymos:
LDS inf.,