7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Romo Juškelio paroda „Žmonės ir manekenai“ Kauno fotografijos galerijos languose

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1362), 2020-11-27
Dailė Anonsai

Kauno fotografijos galerijos languose nuo lapkričio 24 d. eksponuojamos Romo Juškelio fotografijos  iš serijos „Žmonės ir manekenai“. Šią visiems gatvės praeiviams matomą parodą pristato Romo Juškelio kūrybos fondas ir Kauno fotografijos galerija. 


„Žmonės ir manekenai“ - 1986-1993 metais gvildenta fotomenininko Romo Juškelio (1946-2016) tema. Laisvės alėja, Merkurijus - buvo „vitrinos žmonių“ gyvenamoji vieta, kurią dažnai lankė menininkas. Jam buvo įdomu stebėti nuolat parduotuvių languose besikeičiančius manekenus ir juos stebinčius praeivius. R. Juškelio filosofijoje buvo keliamas klausimas: kurie iš jų yra žmonės, o kurie - manekenai? Kurie yra tikresni, nuoširdesni, kaip juos atskirti, kai langų atspindžiuose jie suvienodėja ir tampa vienos erdvės gyventojais.
Paroda kviečia praeivius
susilieti su vaizdu, atsispindėti lange, atsidurti ten, toje erdvėje, tuo laiku ir pasvarstyti apie savo paties atspindžio tikrumą.


Eglė Knygauskaitė Liakienė 

 

Daugiau serijos „Žmonės ir manekenai“ fotografijų pristatoma Romo Juškelio kūrybą apžvelgiančiame albume „Kauno pasakojimai“. Jį galite įsigyti Kauno fotografijos galerijos internetiniame knygyne https://shop.kaunasgallery.lt/produktas/romas-juskelis-kauno-pasakojimai/

 

Primename, kad Kauno fotografijos galerija skelbia antrąjį atvirą kvietimą langų parodoms.

Paraiškos priimamos iki gruodžio 8 d. Daugiau informacijos: https://kaunasgallery.lt/naujienos/antras-kvietimas-langu-parodoms/.

 

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė. 

Žymos:
Rengėjų inf.,