7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerijoje „Trivium” Džiugo Katino ir Lino Liandzbergio paroda „Regeneracija”

Trivium inf.
Nr. 36 (1357), 2020-10-23
Dailė Anonsai

Spalio 23 d. 18 val. Galerijoje „Trivium” (Vitebsko g. 21, komplekse Sodas2123) atidaroma Džiugo Katino ir Lino Liandzbergio paroda „Regeneracija”. 

Šiais metais galerija Trivium pristato paskutinio XX a. dešimtmečio kūrinius. Džiugas Katinas ir Linas Liandzbergis tuo metu aktyviai rengė bendras parodas, performansus, hepeningus, organizavo „Dimensijos„ peformansų festivalius. Parodos kūriniai dešimtmečius dūlėjo Lino Katino garaže, iš kurio buvo išgelbėti šiai ekspozicijai ir regeneruoti. Čia rodomas bendras kūrinys „Klasės„ (1994 „Jutempus„, 1995 „Vartai„, 1996 „ArtGenda„, Nikolajkirche Kopenhaga) ir ŠMC vykusios parodos (1992) video dokumentacija.

Paroda skirta priminti gerokai primirštus dviejų autorių objektus, eksponuotus Lietuvoje ir tarptautinėse parodose. Kaip ir Dariaus Žiūros neseniai rodyti 90-ųjų kūriniai, taip ir „Klasės„ pagamintos naudojant, atrodo, tokią trapią medžiagą –  parafiną. O viena kūrinio dalis pagaminta iš ūkinio muilo. Neįtikėtina, tačiau šie objektai išgyveno sunkiausiomis nešildomo garažo sąlygomis ir žiūrovus vėl pasitinka parodinėje erdvėje, primindami ir kvestionuodami gal net žmogaus prigimtyje užkoduotą norą šuoliuoti per žemynus, siekiant įsivaizduojamo rojaus.

 

Džiugas Katinas –  1989 m. baigė Vilniaus dailės akademiją. Nuo 1990 m. pradėjo aktyviai reikštis kaip performanso, happeningo atstovas (iš pradžių su „Žalio lapo„ grupe). Taip pat kūrė objektus. Aktyviai reiškiasi kaip video meno, dokumentinio video ir animuoto video menininkas.

 

Linas Liandzbergis –  tapytojas, performansų, akcijų, instaliacijų, scenografijų, video meno kūrėjas. Jo kūrybinėje biografijoje ryškios dvi svarbios veiklos sritys – individuali meninė kūryba ir įvairūs kuratoriniai projektai, kuriems menininkas atsiduoda su ne ką mažesne aistra ir įkvėpimu. Šio menininko laikyseną geriausiai apibrėžia bendradarbiavimo, kolaboravimo ir atvirumo sąvokos, plėtojant netikėtas meno ir mokslo, intuicijos ir logikos, dabarties ir istorijos jungtis.

 

Kuratorė Aistė Kisarauskaitė

 

Paroda veiks iki lapkričio 22 d.

 

 

Parodą organizuoja VšĮ „Artišokai”

Parodą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus savivaldybė

 

Renginio metu prašome dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis saugaus atstumo tarp kitų lankytojų. 

Žymos:
Trivium inf.,