7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Medilės Šiaulytytės kūrybos paroda „Piešinių reportažai“

VGMC inf.
Nr. 35 (1356), 2020-10-16
Dailė Anonsai

2020 m. spalio 20 – lapkričio 14 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ veiks Medilės Šiaulytytės kūrybos paroda „Piešinių reportažai“. Atidarymas 2020 m. spalio 20 d., 18 val.

Ši Medilės Šiaulytytės paroda liudija apie autorės gyvenimą ir kūrybą dviejuose miestuose – Vilniuje ir Romoje. Ekspozicijoje rodomi piešiniai, kuriuose atsiskleidžia atidus ir kūrybingas menininkės žvilgsnis į aplinką. Tai spalvingi vizualiniai dienoraščiai iš miesto gyvenimo, papildyti tekstinėmis žinutėmis ar koliažais. Medilės kūryba – patikimas kultūrinių aktualijų metraštis, kuriame užfiksuotos Romoje vykusio Lietuvos meno festivalio FLUX, meno mugės ArtVerona, operos festivalio Kuresarėje akimirkos ar tiesiog kasdienybės momentai iš Vilniaus bei Romos miesto gatvių. Anot menininkės, šis fotografavimas pieštuku yra vienas svarbiausių jos tapatybės raiškos būdų. Ekspozicija skatina apmąstyti šiuolaikinių menininkų migraciją ir jos poveikį kūrybai. 

Medilė Šiaulytytė (g. 1979) yra scenografė, kostiumų dailininkė, iliustratorė.  2001 m. baigė scenografiją Vilniaus dailės akademijoje, 2002 m. pagal Italijos vyriausybės skirtą stipendiją studijavo scenos techniką Turino dailės akademijoje, 2005 m. baigė kostiumo dizainą Eksperimentiniame kinematografijos centre, Romoje. 2009 m. pelnė „Auksinį scenos kryžių“ už scenografiją ir kostiumus spektakliui „Vargas dėl proto“ (rež. Jonas Vaitkus), o 2014 m. –„Auksinį scenos kryžių“ už scenografiją operai „Kornetas“ (rež. Gintaras Varnas).  

 

Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras

Rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, 

Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos dailininkų sąjunga

 

* Paroda yra „Vilniaus galerijų savaitgalio“ programos dalis: spalio 22 d., 18 val. vyks pasivaikščiojimas po parodą su jos autore.

 

Informacija +370 5 261 19 95, graphic.lt 

Darbo laikas II–V 11–18 val., VI 11–15 val. 

Žymos:
VGMC inf.,