7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ramintojos bažnyčioje – netobulumo paieškos pagal tapytoją Majd Kara

Rengėjų inf.
Nr. 32 (1353), 2020-09-25
Dailė Anonsai

Rudens renginių įkarštyje Ramintojos bažnyčia kviečia į dar vieną kultūros renginį – tapytojo Majdo Kara parodą „Netaisyklingos formos perlas“, kuri vyks spalio 1 d. 18 val. Šio jauno iš Sirijos į Lietuvą gyventi atvykusio kūrėjo darbai ekspresionistiniai, dekoratyvūs, iškalbingi, juose vyrauja egzistencinės temos. Tai jau trečioji šio dailininko personalinė paroda surengta Lietuvoje. Dailininko Majd Kara sukurtas naujas tapybos darbų cikle gilinasi į tai, kaip tobulybės siekis mene yra ir variklis, ir griaunamoji jėga. Ir kaip netaisyklingumas padeda sukurti tobulumą. 

 

„Stengiuosi nuolat sau priminti, kad esu apsėstas tobulumo idėjos, tačiau šis apsėdimas iš tiesų gali nuvesti priešinga linkme ir nutolinti mane nutolins nuo esminio tikslo. Siekiant geriausio rezultato ir optimaliausios patirties parodos lankytojui, turiu ieškoti kaitos, kontrasto, subalansuotos asimetrijos ir netobulumo savo kūryboje – spalvose, kompozicijose ir drobėje. Tik tai gali padaryti darbus labiau jaudinančius, o galbūt ir erzinančius vizualiuosius pojūčius, atskleidžiančius žmogišką isteriją, nuopuolius ir depresiją kaip savitą grožį. Aš kvestionuoju grožio sampratą mene atskleisdamas kūno fragmentą, kaip neišbaigtą ir nepastovų darinį,“- sako Majdas Kara.

 

Dailininkas Majd Kara kilęs iš Homso miesto Sirijoje, jis baigė Damasko universiteto Dailės fakultetą, dalyvavo meninėje veikloje gimtojoje šalyje, vėliau per Turkiją ir Graikiją rado namus Lietuvoje. Tapytojas į Lietuvą atvyko 2016 m.

kaip vienas pirmųjų pagal Europos relokacijos programą iš Graikijos pabėgėlių stovyklos perkeltas sirų. Dar gyvendamas Ruklos pabėgelių centre tapė mažame kambarėlyje ir jau po kelių mėnesių nuo atvykimo surengė pirmąją parodą Vilniuje, House of Puglu. Rugpjūčio mėnesį buvo pakviestas dalyvauti Šiaulių Monmartro plenere. 2017 m. lapkričio 8-28 d. UNESCO galerijoje įvyko jo antroji personalinė paroda Lietuvoje, “Antrasis gimimas”.

 

Parodos sukūrimą remia Lietuvos kultūros taryba.

 

Paroda “Netaisyklingos formos perlas” bus eksponuojama Ramintojos bažnyčioje spalio 1-22 d.  šiokiadieniais 15:00-19:00 val., savaitgaliais 13:00-19:00 val. Parodos atidarymas spalio 1 d. 18 val.

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,