7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

8-oji tarptautinė akvarelės bienalė „Baltijos tiltai“

ČDM inf.
Nr. 30 (1351), 2020-09-11
Anonsai Kultūra

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16, Kaune) rugsėjo 17 d., ketvirtadienį, 18 val. atidaroma 8-oji tarptautinė akvarelės bienalė „Baltijos tiltai“.

 

Šių metų bienalės tema – fabula. Nepaisant to, kad tai yra literatūros terminas, parodoje pristatomi kūriniai, kuriuose pasakojimas atsiskleidžia akvarelės priemonėmis arba kuriamas apie akvarelę. Parodos dalyviai savo darbuose atkuria istoriją – tikrą arba pramanytą, jau nutikusią ar dar tik įvyksiančią, jos veikėjus ir aplinką, priežastis ir ryšius, pabaigą arba tęsinio nuojautą.  

 

Tarptautinė akvarelės bienalė „Baltijos tiltai“ – tai kas dvejus metus rengiama tarptautinė atrankinė-konkursinė paroda ir ją lydintys renginiai: personalinės ir grupinės parodos, konferencija, meistriškumo pamokos, diskusijos ir t.t. Paprastai dalyvauja visų aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusių valstybių (Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Vokietijos ir kitų Šiaurės šalių regionui priskiriamų  šalių – Norvegijos, Islandijos, Alandų ir Farerų salų ir kt.) dailininkai akvarelininkai ir kiti profesionalūs menininkai, pateikiantys akvarele sukurtus darbus, arba konceptualiai sąsajas su akvarele pristatantys menininkai. Atrankinei-konkursinei parodai pateiktus darbus vertina tarptautinė žiuri. Iš žiuri atrinktų autorių kūrinių suformuota kolekcija eksponuojama Kauno paveikslų galerijoje. 

 

Per visą bienalės organizavimo laikotarpį (nuo 2006 m.) daug dėmesio skiriama keletui svarbių momentų: profesionalumui ir aukštam meistriškumui, aktualumui ir šiuolaikiškumui, naujovėms ir už tradicijų rėmų išeinančioms akvarelės panaudojimo galimybėms. Siekiama parodyti, kad akvarelė, kuri yra labai sena ir sudėtinga technika, gali būti naudojama šiuolaikiškai ir yra lygiavertė su kitomis tapybos priemonėmis. 

 

Paroda veikia: 2020 09 17 – 10 18

 

Papildomą informaciją teikia:  kuratorius Eugenijus Nalevaika tel. 8 698 01667

 

Lydintys renginiai:

Rugsėjo 24 d. 17 val. kviečiame į renginį „Kuratorius pristato parodą“. 

Susitiksime su menininku akvarelininku, parodos sumanytoju ir ilgamečiu kuratoriumi Eugenijumi Nalevaika. Kūrinyje pavaizduotą istoriją perskaityti įmanoma ir įdomu, bet vis tiek labai daug meno paslapčių lieka už kadro. Renginio metu kuratorius papasakos apie akvarelės meno ir parodos ypatumus bei atsakys į jūsų klausimus. 
Įėjimas su muziejaus bilietu. 

 

 

Nuo rugsėjo 18 d. kviečiame į edukacinę programą Tarptautinės akvarelės bienalės „Baltijos tiltai“ parodoje.

Akvarelė – viena seniausių tapybos technikų, plačiai naudojama ir šiandien – nuo pirmųjų vaiko piešinių iki profesionalių darbų ir monumentaliosios tapybos – klasikinių freskų. Ja dirbti ir lengva, ir sunku. Lengvai prieinama visiems, bet vėliau reikalauja didelės meistrystės. Akvarelės populiarumas ilgainiui keitėsi – kilo ir leidosi. Bienalė „Baltijos tiltai“ yra svarbus tarptautinis forumas, propaguojantis akvarelę,  pristatantis jos pasiekimus ir kasdienybę. Edukacinės programos metu jūsų laukia pažintis su kūriniais ir jų įvairove – nuo klasikinių akvarelių iki naujausių ieškojimų pavyzdžių, įvairių šalių menininkų sampratos, kas yra akvarelė, jos tradicijos ir naujovės. Užsiėmimo metu patys liesime akvareles, įsigilindami į kai kuriuos technikos įvairovės elementus.


Edukacinę programą veda Eglė Velaniškytė.

Edukacijos kaina: suaugusiesiems – 5 Eur, moksleiviams, senjorams – 3 Eur.

Programą būtina užsisakyti iš anksto  tel. 8 675 131 61

 

 

Žymos:
ČDM inf.,