7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Meno galerijoje „Fojė“ 10-ies menininkų darbų paroda „Turbulencija“

Galerija Fojė
Nr. 29 (1350), 2020-09-04
Kronika

Tarptautinio menų festivalio „Trans/Misijos“ metu, Trakų kultūros rūmų meno galerijoje „Fojė“ rugsėjo 13d. 18.00 val. vyks jungtinės 10-ties menininkų parodos „Turbulencija“ atidarymas.

 Šioje grupinėje parodoje sutiko dalyvauti  dešimt labai skirtingų menininkų iš Lietuvos ir užsienio. Todėl ir pačios parodos pavadinimas „Turbulencija“  pasirinktas neatsitiktinai, tai tarsi dinamiškai judančios skirtingos kryptys - skirtingi stiliai, dailės sritys, išraiškos priemonės, bet sudarančios derančią visumą, tarsi viskas sklandžiai maišosi, bet ir veikia. 

Šioje parodoje nėra vizualizuota „Turbulencijos“ sąvoka, čia nepamatysite Vincento Van Gogo tapybos, kuri siejama su šiuo žodžiu. Bet galėsite pažinti dešimt absoliučiai skirtingų, originalių kūrėjų, pamatyti jų kūrybą.

Kilusi idėja suburti šiuos menininkus parodai,  paskatino vienas paprastas dalykas, tai noras vėl susitikti, išgirsti kuo jie  gyvena, ką veikia.  Juos sieja tai, kad mokėsi Vilniaus dailės akademijoje.  Vieni  ją baigė, kiti išvažiavo užsienin, bet nesustojo ir kūrė.   Šios parodos tikslas  - kursiokų susitikimas (susimatymas)  „ant sienų.

Paroda vyks iki spalio 15d.

Tapyba

Gustas Jagminas

Augustas Laisvė

Jolanta Krivickaitė

Gediminas Zokaitis

Darius Žalnierius (JAV)

Martyna Noreikaitė - Jemec 

Instaliacijos 

Ilona Miknevičiūtė (Prancūzija) 

Fotografija

Milda Endziulytė (Airija) 

Koliažai

Austėja Bliumkytė – Padgurskienė  

Skaitmeninis menas

Lina Bindokaitė 

Žymos:
Galerija Fojė,