7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vokietijos menininkės Ulrika Eller-Rüter parodos „Jūros lygis“

Meno parko inf.
Nr. 26 (1347), 2020-07-03
Dailė Anonsai

 

Kviečiame į Vokietijos menininkės Ulrika Eller-Rüter parodos „Jūros lygis“ atidarymą, kuris įvyks liepos 9 d. (ketvirtadienį) 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas, Lietuva). Paroda galerijoje vyks iki rugpjūčio 2 dienos. 

„Jūros lygis“

Multimedijos instaliacija

 

Vanduo talpina prisiminimus ir kiekviename laše atspindi aplinkos įtaką – vandenyno informaciją.

Nuo 2019-ųjų menininkė rinko vandens mėginius iš upių, vandenynų, fontanų, šaltinių; archyvavo ir tyrė juos mikroskopu, žiūrovo akims atskleidė daugiau nei 300 įprastai nematomų kiekviename laše talpinamos informacijos atvaizdų ir kodų.

40 vandens istorijų audioįrašai pristato individualias patirtis ir atminties lobius iš 15 skirtingų kalbinių zonų. Žiūrovai išgirs polifoninius garso koliažus kartu su autentiškais vandens garsais.

Menas viešosiose erdvėse, intervencijos viešosiose erdvėse, performansai ir tarpdisciplininiai meno projektai:

Ulrika Eller- Rüter Vokietijoje gyvenanti menininkė. Kurianti tarpkultūrinius, performatyvius, įtraukiančius publiką ir tarpdisciplininius meno projektus įvairiose šalyse (Palestinoje, Lenkijoje, Pietų Afrikoje, Rumunijoje, Kinijoje ir Vokietijoje). Dalyviai kuriuos menininkė įtraukia į savo projektus viešosiose erdvėse, dažnai būna iš socialinės atskirties grupių. Menininkės kūryba paremta domėjimusi gyvenimiškomis istorijomis ir jų pėdsakais, prisiminimais ir šešėliais, siekiant analizuoti jų prasmę.

 

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kauno miesto savivaldybės programa Iniciatyvos Kaunui.

Žymos:
Meno parko inf.,