7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Virtualus parodos „Turbulencija“ pristatymas Trakų kultūros rūmų meno galerijoje „Fojė“ 2020 04 17 19 val.

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1336), 2020-04-17
Dailė Anonsai

Labai keista, kad šis atidarymas  būtent toks, bet esant tokiai situacijai tai geriausias koks tik galėtų būti.


Šioje grupinėje parodoje sutiko dalyvauti  dešimt labai skirtingų menininkų iš Lietuvos ir užsienio. Todėl ir pačios parodos pavadinimas „Turbulencija“  pasirinktas neatsitiktinai, tai tarsi dinamiškai judančios skirtingos kryptys - skirtingi stiliai, dailės sritys, išraiškos priemonės, bet sudarančios derančią visumą, tarsi viskas sklandžiai maišosi, bet ir veikia.


Šioje parodoje nėra vizualizuota „Turbulencijos“ sąvoka, čia nepamatysite Vincento Van Gogo tapybos, kuri siejama su šiuo žodžiu. Bet galėsite pažinti dešimt absoliučiai skirtingų, originalių kūrėjų, pamatyti jų kūrybą, išgirsti jų prisistatymus.  Kiekvieną dieną meno galerijos „Fojė“ facebook‘o paskyroje pristatysime po vieną autorių.


Kilusi idėja suburti šiuos menininkus parodai,  paskatino vienas paprastas dalykas, tai noras vėl susitikti, išgirsti kuo jie  gyvena, ką veikia.  Juos sieja tai, kad mokėsi Vilniaus dailės akademijoje.  Vieni  ją baigė, kiti išvažiavo užsienin, bet nesustojo ir kūrė.   Šios parodos tikslas  - kursiokų susitikimas (susimatymas)  „ant sienų“. Tačiau dėl ekstremalios padėties Lietuvoje ir pasaulyje,  paskelbus karantiną,  dabar visi susitiksime virtualiai.  Bet tarptautinio  meno  festivalio „Transmisijos“ metu, rugsėjo mėnesį, visus kviečiame į „Turbulencijos“ parodos „gyvą“ atidarymą „Fojė“  galerijoje.


Džiugu, kad  visi mielai sutiko pasidalinti savo meno kūriniais. Tad ačiū jums visiems ir atskirai Gustai, Lina, Jolanta, Austėja, Martyna, Gediminai, Augustai, Dariau, Ilona ir Milda. Gera žinoti, kad  vis dar kuriate .


O jums žiūrovai, linkiu gerų emocijų!  
Sekite mus kiekvieną dieną FB!

2020 04 17 – 05 15

dalyvauja:
Gustas Jagminas
Augustas Laisvė
Jolanta Krivickaitė
Gediminas Zokaitis
Darius Žalnierius (JAV)
Martyna Noreikaitė - Jemec
Skulptūros / Instaliacijos
Ilona Miknevičiūtė (Prancūzija)
Fotografija
Milda Endziulytė (Airija)
Koliažai
Austėja Bliumkytė – Padgurskienė  
Skaitmeninis menas
Lina Bindokaitė

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,